Noskaties: Ķīnā piedzimuši pieci Sibīrijas tīģerēni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zhang Chunxiang/imago/Scanpix

Sibīrijas jeb Mandžūrijas tīģeru parkā Ķīnas ziemeļaustrumos vienpadsmit gadus vecai apdraudētās sugas tīģeru mātītei piedzimuši piecīši, vēsta aģentūra «Reuters».

Piecīšu māte ir vietējā parka «zvaigzne» – tīģerienei šis ir jau trešais metiens. 2014. gadā viņai piedzima četri, bet 2015. gadā – pieci mazuļi. Šobrīd tīģeru mātītes ēdienkartē līdzās kazas pienam ir iekļautas 20 olas uz vienu ēdienreizi.

Parka darbinieki apgalvo, ka tīģeriem bieži nedzimst tik daudz mazuļu vienā metienā. Tas pierāda, ka Ķīna ir uz pareizā ceļa Sibīrijas tīģeru audzēšanā.

«Ir liels prieks, ka piedzimuši pieci Sibīrijas tīģerēni. Tas nozīmē, ka šīs apdraudētās sugas pārstāvjiem ir salīdzinoši spēcīga reproduktīvā spēja – par spīti mazajai populācijai,» teica izpētes centra vadītājs.

Šajā tīģeru parkā ik gadu piedzimst vairāk nekā 100 mazuļu. Lai uzlabotu viņu spēju izdzīvot savvaļā, speciālisti cenšas jaundzimušos dzīvniekus iespējami ātri radināt pie dabiskajiem apstākļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu