ANO Drošības padomes delegācija Bangladešā tiekas ar rohindžu bēgļiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAM JAHAN / AFP

ANO Drošības padomes delegācija Bangladešā tikusies ar rohindžu musulmaņiem, kas vardarbības dēļ bijuši spiesti pamest Mjanmu un doties bēgļu gaitās uz kaimiņvalsti.

Delegācija 24 cilvēku sastāvā ieradās Bangladešā sestdien un apmeklējusi divas rohindžu bēgļu nometnes.

Rohindži iesniedza delegācijai sarakstu ar 13 prasībām, tostarp lūdzot starptautiskas garantijas drošībai Mjanmas Rakhainas pavalstī, repatriāciju ANO uzraudzībā un pilsonības atjaunošanu Mjanmā.

Bēgļi arī stāstīja delegācijai par piedzīvotajām šausmām no Mjanmas drošības spēku puses, tostarp izvarošanām, spīdzināšanām un slepkavībām.

Rohindži sāka masveidā bēgt no Mjanmas pagājušajā gadā, kad armija 25.augustā Rakhainas pavalstī uzsāka kampaņu pret rohindžu musulmaņu nemierniekiem.

Atbilstoši jaunākajām aplēsēm no Mjanmas uz Bangladešu devušies gandrīz 700 000 rohindžu bēgļu.

Mjanma apgalvo, ka militārā kampaņa Rakhainas pavalstī ir leģitīma reakcija uz nemiernieku uzbrukumiem reģionā un noliedz apsūdzības etniskajā tīrīšanā.

Mjanmas valsts padomniece (faktiskās valdības vadītāja) Auna Sana Su Či, kura ieņem ārlietu ministres amatu un arī ieguvusi Nobela Miera prēmiju, izpelnījusies starptautiskās sabiedrības kritiku par armijas vardarbību pret rohindžiem.

ANO Drošības padomes delegācija pēc Bangladešas apmeklējuma dosies uz Mjanmu, kur delegācijai plānota tikšanās ar Su Či.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu