Meiers ar 21+12 palīdz «Jeņisej» izkļūt no pēdējās vietas Vienotās līgas kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers svētdien iemeta 21 punktu un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas VTB Vienotās līgas mačā, kas viņa pārstāvētajai Krasnojarskas «Jeņisej» palīdzēja izkļūt no pēdējās vietas čempionāta kopvērtējumā.

«Jeņisej» savā laukumā ar 91:80 (22:12, 19:21, 20:23, 30:24) pārspēja Minskas «Cmoki», kur treneru kolektīvā strādā latviešu speciālists Edmunds Valeiko.

Meiers šajā cīņā laukumā pavadīja 22 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā grozam uzbruka ar perfektu precizitāti - trāpīti visi astoņi divpunktnieki un visi pieci «sodiņi».

Tāpat latvieša rēķinā 12 atlēkušās bumba, viena kļūda, divas pārtvertas piespēles, divas piezīmes un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 34 efektivitātes punktiem.

Meiers bija «Jeņisej» komandas rezultatīvākais basketbolists, kamēr pretinieku rindās tikpat rezultatīvs, gūstot 21 punktu, bija Kristofers Čerapovičs.

Tikmēr citā mačā zaudējumu piedzīvoja Andreja Gražuļa pārstāvētā Permas «Parma», ko trenē Nikolajs Mazurs. Šī vienība pagarinājumā ar 94:96 (29:30, 18:20, 22:15, 17:21, 8:10) savā laukumā piekāpās Saratovas «Avtodor».

Gražulis šajā cīņā laukumā pavadītajās 11 minūtēs un 12 sekundēs iemeta sešus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un abus «sodiņus».

Tāpat Gražulis atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli, četrām piezīmēm un diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Vienotās līgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 20 uzvarām 22 mačos ir Maskavas CSKA, kurai ar 19 panākumiem 21 cīņā seko Kazaņas «Unics», bet tām ar 15 panākumiem seko Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» un Sanktpēterburgas «Zeņit».

Savukārt «Astana», Minskas «Cmoki», «VEF Rīga» un Parmas «Parma» guvušas pa septiņām uzvarām, tām ieņemot no astotās līdz 11. pozīcijai.

Tikmēr 12.vietā starp 13 vienībām ir Krasnojarskas «Jeņisej», kas izcīnījusi sešas uzvaras, kamēr pēdējā ar tikpat panākumiem 24 cīņās ir Tallinas «Kalev»/«Cramo».

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala «Himki» vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja «Himki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu