Klajā nāk dzejas un džeza projekta «Klausies.Слушай.Listen» albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Projekts ar atmiņā paliekošu nosaukumu «Klausies.Слушай.Listen» 1. maijā laiž klajā debijas albumu «17». Tajā iekļautas 15 kompozīcijas ar dzeju latviešu, krievu un angļu valodā un improvizēto džezu. Albuma prezentācija notiks 1. maijā plkst. 20 Teātra bārā, noslēdzot Starptautiskās Džeza dienas Latvijā svinības.

Albums ir ierakstīts Sound Division studijā 2017. gada septembrī. Pie ieraksta, miksēšanas un māsterēšanas strādājis Ivars Ozols, pie radošas idejas un mūzikas producēšanas - Artis Orubs. Dzeju albumā rakstīja un lasīja Aleksandra Line, iespēlējuši Toms Rudzinskis (saksofons, flauta, efekti), Toms Mikāls (taustiņinstrumenti) un Artis Orubs (bungas, afrikāņu instruments udu, metāla švammes, kartona nošu mapes, mūzikas akadēmijas džeza klases atslēgas piekariņš). Uz albuma vāciņa un diska ir Artura Dimenšteina fotogrāfijas (no ceļojumu sērijas), pie albuma dizaina un faktūrbildēm strādāja Vadims Kožins.

Albuma pirmā kompozīcija sākas ar vārdiem «17 sekundes līdz maijam». Precīzi izvēlētais prezentācijas laiks atbilst gan šā teksta, gan arī visa albuma kopējai noskaņai: albums ir par vasaras, gaišuma un ceļa priekšnojautu, reāliem un iztēles ceļojumiem, pasaules izzināšanu, mīlestību un, protams, mūziku. Projekta nosaukums ir vienkāršs aicinājums ieklausīties: dzejā, mūzikā, maģijā, kas rodas improvizācijas daudzdimensiju koncertu laikā.

Ārzemju džeza publikai - interesentiem, mūziķiem, kolekcionāriem un džeza radiostaciju pārstāvjiem - albums bija pieejams jau aprīļa vidū lielākajā Eiropas džeza gadatirgū «Jazzahead», kas risinājās Brēmenē. Tur par Latvijai netipisku starpžanru projektu, kas apvieno džezu un dzeju, bija jūtama īpaša interese.

«Ikdienas dzīvē man patīk konkrētika, noteiktība, es jūtos droši, kad zinu, kas notiks rīt, pēc stundas vai nākamajā taktī. Tomēr šis projekts ir aizsācies ar improvizāciju, un tas man patika! Ne vienmēr ir ērti nezināt, kas notiks tālāk, kurš nākamais nospēlēs solo, bet tas ir interesanti, un es mācos gūt baudu no paša procesa. Lieliskais trompetists Dominykas, kurš nesen pievienojās projektam, saka «dzīvē ir īpaši svarīgi mācīties improvizēt kopumā», un, kaut arī mani teksti jau ir uzrakstīti un pabeigti, šis projekts man ir viena milzīga improvizācija,» stāsta Aleksandra Line.

Pasākums notiks plkst. 20, ieeja brīva. Koncerta laikā varēs dzirdēt vairākas no albumā iekļautajām kompozīcijām, kuras, kā uzsver mākslinieki, ik reizi skan citādi, atstājot neatkārtojamu iespaidu uz ikvienu klausītāju; tiks nospēlētas arī pavisam jauni skaņdarbi. Pasākuma laikā būs iespēja saņemt savā īpašumā pašu uzmanības centrā esošo CD «17».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu