Krievijas medijs: Hārtlijs ir kandidāts «Torpedo» galvenā trenera amatam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kurš gatavo Latvijas izlasi pasaules čempionātam, esot kandidāts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas «Torpedo» galvenā trenera amatam, vēsta Krievijas portāls «Championat.com».

«Torpedo» trešdien paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar latviešu speciālistu Pēteri Skudru, kurš bija Ņižņijnovgorodas komandas galvenais treneris pēdējās piecas sezonas.

Aizvadītajā KHL sezonā «Torpedo» komanda, kuru pārstāvēja arī uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, apstājās Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

«Torpdeo» ir jauna galvenā trenera meklējumos, un viens no šā amata kandidātiem esot 57 gadus vecais Hārtlijs, kurš pērn noslēdza 5 gadu līgumu darbam pie Latvijas izlases stūres.

Hārtlija līgumā iekļauts punkts, ka viņš var strādāt arī kādā Eiropas klubā, ja tiek izpildīti Latvijas Hokeja federācijas nosacījumi ierasties darbā ar Latvijas izlasi noteiktajos datumos.

Kanādiešu speciālistam ir liela pieredze darbā Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš ir trenējis trīs klubus. No 1998. līdz 2003. gadam Hārtlijs vadīja Kolorādo «Avalanche» komandu, kurā pirmajās divās sezonās vēl spēlēja Sandis Ozoliņš.

No 2003. līdz 2008. gadam Hārtlijs bija Atlantas «Thrashers» galvenais treneris, bet no 2012. gada līdz 2015./2016. gada sezonas beigām viņš stūrēja Kalgari «Flames» klubu.

Ar «Avalanche» komandu Hārtlijs 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes NHL savus vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem.

2011./2012. gada sezonā Hārtlijs strādāja arī Šveices augstākās līgas (NLA) klubā Cīrihes «ZSC Lions», kurā spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, aizvedot komandu līdz valsts čempionu titulam.

2015.gadā Hārtlijs tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu