Armēnijas opozīcijas līderis pretendē uz premjerministra krēslu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artyom Geodakyan / TASS

Armēnijas protestu līderis Nikols Pašinjans risina sarunas ar parlamenta frakcijām, lai panāktu to atbalstu viņa ievēlēšanai par nākamo valsts premjerministru.

(Papildināta ziņa.)

Parlaments par jauno premjerministru balsos 1.maijā, ziņo valsts mediji.

Pašinjans ceturtdien paziņoja, ka ticies ar parlamenta otras lielākās frakcijas līderi, lai panāktu tās atbalstu. Tomēr līdzšinējā valsts līdera Serža Sargsjana Republikāņu partijai parlamentā ir vairākums.

Tikmēr Pašinjans aicinājis savus atbalstītājus uz laiku apturēt ielu bloķēšanu Erevānā, kamēr opozīcija cenšas risināt sarunas ar valsts vadību, vēsta valsts ziņu aģentūra «Armenpress».

Jau vēstīts, ka, piekāpjoties pieaugošajam spiedienam no protestētāju puses, bijušais prezidents Seržs Sargsjans pirmdien paziņoja par atkāpšanos no nesen iegūtā premjerministra amata.

Opozīcijas bloks trešdien paziņoja, ka nominēs Pašinjanu premjerministra amatam. Taču Pašinjanam pašreiz pietrūkst 13 balsu, lai tiktu ievēlēts amatā, atklāja kāds opozīcijas likumdevējs.

Republikāņu partija kontrolē 58 no 105 vietām parlamentā. Lai kandidāts tiktu ievēlēts premjerministra amatā, viņam nepieciešamas vismaz 53 balsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu