Kremli pieķer melos: Krievijas «brīvprātīgie» no Sīrijas taisnā ceļā uz Aizsardzības ministrijas bāzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / REUTERS

Kremlis vairākas reizes ir uzsvēris, ka Krievijas Aizsardzības ministrijai neesot nekāda sakara ar «brīvprātīgajiem» no Krievijas, kas dodas uz Sīriju karot tirāna Bašara al Asada pusē, tomēr šie «brīvprātīgie», atgriežoties no Damaskas, bieži vien mēdz doties uz Aizsardzības ministrijas bāzi Molkino ciemā, vēsta aģentūra «Reuters».

Aģentūras «Reuters» rīcībā ir informācija par vismaz trīs neseniem gadījumiem, kad vīriešu grupas, kas ar lidmašīnu ieradušās no Sīrijas, nekavējoties nogādātas Molkino.

Molkino atrodas Krievijas dienvidrietumu daļā, un, saskaņā ar oficiālo informāciju, tur atrodas Krievijas 10. īpašo uzdevumu brigāde.

Aģentūra norāda, ka no Sīrijas atbraukušo cilvēku nogādāšana Molkino esot uzskatāma par pierādījumu tam, ka Krievijas militārās aktivitātes Sīrijā neaprobežojas vien ar aviācijas uzlidojumiem, bet ka Sīrijā uzdevumus ar Kremļa ziņu pilda arī nelielas īpašo uzdevumu vienības.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs februāra vidū atzina, ka Sīrijā karo arī Krievijas pilsoņi, tomēr viņš uzsvēra, ka viņi neietilpst Krievijas bruņoto spēku sastāvā.

«Reuters» vērsās pie Peskova ar jautājumu, kāpēc Sīrijā karojošās privātpersonas no Krievijas izmanto Krievijas bruņoto spēku bāzi.

Peskovs aicināja šo jautājumu uzdot Krievijas Aizsardzības ministrija, tomēr tā nekādus komentārus šajā jautājumā nesniedza.

«Reuters» pārstāvji Molkino bāzes sargpostenī esošajam kareivim jautāja, kāpēc privātpersonas ieiet armijas bāzē.

«Cik man zināms, tur neviens neieiet. Jūs viņus redzējāt? Jums nevajadzētu ticēt visam. Kā mēs varam komentēt, ko dara citas organizācijas?» norādīja postenī esošais kareivis.

Kā aģentūrai «Reuters» iepriekš apstiprinājuši vairāki avoti, militārās operācijas Asada režīma pusē piedalās aptuveni 2000 algotņu no Krievijas.

«Reuters» korespondenti novērojuši, ka Krievijas algotņi mājās no Damaskas tiek nogādāti ar Sīrijas lidsabiedrības «Cham Wings» lidmašīnām, kad lido uz Krievijas pilsētu Rostovu pie Donas.

Vismaz trīs gadījumos – 25. martā, 6. aprīlī un 17. aprīlī – minētā reisa pasažieri Rostovas lidostā sasēdušies autobusos, kas vēlāk devušies uz aptuveni 350 kilometru attālumā esošo Molkino.

Autobusi iebraukuši Molkino bāzes teritorijā, bet vēlāk izbraukuši ārā jau bez pasažieriem.

Kā liecina Krievijas aizsardzības ministrijas interneta vietnē pieejamā informācija, Molkino bāzē Krievijas armija īsteno pretterorisma vienību un snaiperu apmācību, kā arī veic tanku kauju apmācību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu