Irāna prezentē mobilās ziņapmaiņas aplikāciju ar emocījzīmi «Nāvi Amerikai»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Irānā prezentēta mobilas ziņapmaiņas aplikācija «Soroush», kurā iestrādātas dažādas jaunas emocijzīmes, tostarp «Nāvi Amerikai» un «Nāvi Izraēlai», vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Irāna cer, ka jaunā aplikācija veicinās irāņu atteikšanos no populārās ziņapmaiņas aplikācijas «Telegram», kas, pēc varas iestāžu domām, veicinot nemierus valstī.

«Soroush» aplikācija piedāvā vairākas emocijzīmes, kurās attēlota sieviete tradicionālajā musulmaņu apģērbā, turot rokās Irānas augstākā garīgā līdera ajatollas Ali Hamenei attēlu, vai arī plakātus ar dažādiem uzrakstiem, tostarp «Nāvi Amerikai», «Nāvi Izraēlai» un «Nāvi masoniem».

Ajatolla Ali Hamenei jau paziņojis par sava «Telegram» konta izdzēšanu un pāriešanu uz «Soroush». Viņš arī aicinājis irāņus sekot savam piemēram.

«Telegram» lietotāju skaits Irānā veido aptuveni 50 miljonus, un tā ir populārākā ziņapmaiņas aplikācija valstī.

Šīs aplikācijas lietotāji Irānā un citviet pasaulē atzinīgi vērtē šīs aplikācijas augsto drošības un privātuma līmeni.

Tomēr Irānas varas iestādes aplikācijas «Telegram» lietotājus vaino pret pastāvošo iekārtu vērsta noskaņojuma izplatīšanā un protesta akciju organizēšanā ar aplikācijas starpniecību.

«Soroush» pārstāvji norāda, ka aplikācijas lietotāju skaits jau esot sasniedzis piecus miljonus.

«Soroush» aplikācija ir veidota pēc «Telegram» parauga, un Irānas varas iestādes uzsver, ka Irānā izstrādātā aplikācija pilnībā garantē tās lietotāju privātumu un drošību.

Irāņi gan ir citās domās, paužot viedokli, ka Irānas drošības dienesti ar «Soroush» palīdzību varēs izspiegot valsts iedzīvotājus.

Irāna jau iepriekš izdeva aizliegumu «Telegram» un citu ārvalstīs izstrādātu aplikāciju lietošanai valsts iestādēs.

Pastāv arī bažas, ka Irāna varētu sekot Krievijas piemēram un bloķēt «Telegram» valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu