Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieku paziņos maija sākumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Nākamais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītājs tiks nosaukts līdz 10.maijam, šodien žurnālistiem sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Ģenerālprokuroram vēl esot jātiekas ar atsevišķiem amata pretendentiem, bet ne visiem, kurus viņam ieteikusi Valsts kanceleja. «Es netikšos ar visiem četriem ieteiktajiem pretendentiem, bet redzamākajiem līderiem, kuri uz citu fona izcēlušies pārliecinoši,» pauda Kalnmeiers un atteicās komentēt, vai starp reālajiem pretendentiem ir arī līdzšinējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns.

Pēc tam, kad ģenerālprokurors būs veicis pārrunas ar dienesta vadītāja amata pretendentiem, viņš pieņems lēmumu. «Es lēmumu nevilkšu garumā. Jaunais Kontroles dienesta vadītājs tiks nosaukts līdz 10.maijam,» teica Kalnmeiers.

Iepriekš Kalnmeiers aģentūrai LETA sacīja, ka visi kandidāti uz dienesta vadītāja amatu strādā vai ir saistīti ar tieslietu jomu. Ģenerālprokurors atklāja, ka plānojot iepazīties ar tiem diviem kandidātiem, kuriem bija lielākais punktu skaits.

«Patlaban man nav zināms, kāda vīzija viņiem ir. Precīzus kandidātu vārdus nevaru atklāt, jo tas ir pretēji likumam, taču pašreizējo dienesta vadītāju Viesturu Burkānu atklāju, jo tas būtu neloģiski, ja ilggadējais vadītājs nekandidētu atkārtoti,» atzina ģenerālprokurors.

LETA jau ziņoja, ka komisija, kas veica Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanu, nesen noslēdza savu darbu. Valsts kanceleja ģenerālprokuroram nosūtījusi komisijas atzinumu par četriem pretendentiem.

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis skaidroja, ka ģenerālprokurors, saņemot Valsts kancelejas sniegto informāciju, izvērtēs, kuru no pretendentiem apstiprināt amatā. Ģenerālprokuroram ir arī tiesības uzaicināt pretendentus uz sarunu.

Pretendentu vārdi netiek atklāti, taču publiski zināms, ka viens no viņiem ir Burkāns.

Pašreizējais dienesta vadītājs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998.gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.maijā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (V) iepriekš norādīja, ka Kontroles dienestu ir nepieciešams stiprināt, palielinot tā kapacitāti un nodrošinot labu pārvaldību, kā arī sadarbību ar citām atbildīgajām institūcijām. «Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā ir nepieciešamas radikālas izmaiņas, ko var nodrošināt, rīkojot caurspīdīgu, skaidri saprotamu atlases procesu, kas ļautu šai valstij nozīmīgajai institūcijai izvēlēties labāko vadītāju,» uzsvēra premjers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu