Daugavpils Universitātes rektora amatā apstiprina Irēnu Kokinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Ministru kabinets šodien Daugavpils Universitātes (DU) rektora amatā apstiprināja DU Pedagoģijas un pedagoģiskās psiholoģijas katedras vadītāju Irēnu Kokinu.

DU Satversme nosaka, ka rektoru no profesoriem uz pieciem gadiem, ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas ievēlē universitātes Satversmes sapulce. Šī gada 13.februārī DU Satversmes sapulce par universitātes rektori ir ievēlējusi profesori, psiholoģijas zinātņu doktori Irēnu Kokinu. Par Kokinas kandidatūru savas balsis atdeva 55 Satversmes sapulces delegāti, bet 38 - nobalsoja par otru rektora amata kandidāti DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūta direktora pienākumu izpildītāju un vadošo pētnieci, teoloģijas doktori profesori Anitu Stašulāni. Četri balsošanas biļeteni bija bojāti.

Par DU rektori Kokina ievēlēta uz nākamajiem pieciem gadiem. Šajā amatā viņa nomainīs akadēmiķi Arvīdu Barševski, kurš augstskolas rektora amatā aizvadīja divus termiņus, kas ir maksimāli iespējamais laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu