Indijā mirušās Līgas tuvinieki netic policijas versijai par pašnāvību

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Indijā pazudušās Līgas Skromanes tuvinieki netic Indijas policijas versijai par to, ka 33 gadus vecā sieviete izdarīja pašnāvību, vēsta portāls «The Independent».

Līgas māsa Ilze Skromane un dzīvesbiedrs Endrū Džordans sestdien atpazina mirstīgās atliekas, ko iepriekšējā dienā netālu no Keralas štata galvaspilsētas Trivandrumas atrada divi vietējie jaunieši, kuri bija devušies makšķerēt. Saskaņā ar policijas teikto, sākotnējā izmeklēšanā tika izslēgta versija par slepkavību. Viena no medijos izskanējušajām versijām - Līga apēdusi indīgas ogas.

«Uz viņas ķermeņa daļām nav nekādu savainojumu. Taču precīzu nāves cēloni varēs noteikt pēc ķīmiskās analīzes,» teikts policijas ziņojumā.

Kā raksta ārzemju prese, līķim bija atdalījusies galva un viena kāja, taču izmeklētāji uzskata, ka ķermeņa sadalīšanās notikusi dabiskā veidā pēc nāves.

Tomēr pirmdien Džordans preses konferencē apšaubīja versiju, ka Līga izdarīja pašnāvību. «Ja policija būtu šo lietu uztvērusi nopietnāk, šis stāsts būtu pavisam citādāks,» viņš teica.

«Es lūdzu visiem Keralas iedzīvotājiem dalīties ar informāciju, ja viņiem ir kāda nojausma, kas notika ar manu sievu,» lūdza Džordans.

«Mēs esam pārliecināti, ka tā nebija pašnāvība. Mēs aicinām policiju veikt pilnīgu izmeklēšanu.»

Līgas jaunākā māsa Ilze pirmdien kritizēja vietējo policiju, vēsta «The Irish Mirror». «Valdības sistēmas cietsirdīgās attieksmes dēļ tika izniekots vissvarīgākais laiks, lai meklētu manu māsu - pirmās 24 stundas. Policija mūsu ziņojumu neuztvēra nopietni. Mums lika skraidīt no vienas vietas uz otru,» norādīja Ilze.

«Policisti mūs mēģināja pārliecināt, ka mana māsa atgriezīsies 24 stundu laikā,» viņa sacīja. «Nav nekādu pierādījumu par pašnāvību.»

Svētdien Līgas māsa un vīrs mēģināja doties uz vietu, kur tika atrasts līķis. «Ir tikai divas iespējas - tur var nokļūt vai nu ar vietējo palīdzību, vai arī ar laivu,» stāsta Ilze. «Viņai mugurā bija apģērbs, kas nebija viņas, un poza, kādā līķis tika atrasts, neliecina par pašnāvību.» Tika atrasts džemperis, ko Ilze pirms tam nebija redzējusi.

«Līga tika nogalināta, un tā nebija pašnāvība,» ir pārliecināta māsa.

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līga Skromane cieta no smagas depresijas. Viņa pazuda neilgi pēc tam, kad izgāja no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā.

Kāds autorikšas vadītājs bija aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, kas atrodas līdzās Thiruvananthapuramai – vietai, kur vēlāk tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Marta beigās Indijas policija izveidoja īpašu grupu Līgas Skromanes meklēšanai.

Autopsiju veikušie mediķi informēja policiju, ka uz Līgas ķermeņa neesot konstatētas atvērtas brūces vai kaulu lūzumi. «Kauli ap kaklu arī bija neskarti,» sacīja policijas pārstāvis.

Lai arī māsa un vīrs identificējuši mirstīgās atliekas, policija gaida DNS testa rezultātu, lai nešaubīgi apstiprinātu to piederību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu