PTAC brīdina par tirdzniecībā esošu nedrošu ķēdes zāģa modeli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fieldmann.eu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina patērētājus tirdzniecībā esošu Čehijas mājas un dārza instrumentu ražotāja «Fieldmann» ķēdes zāģa modeli FZP 4516B, jo tas ir nedrošs tā lietotājiem, informēja PTAC.

Atbilstoši PTAC paustajam, zāģa priekšējais rokturis, aizmugurējais rokturis, priekšējais rokas aizsargs un ķēdes ķērājs neiztur slodzi, kurai tie ir pakļauti lietošanas laikā, tādējādi radot nopietnu savainošanās risku tā lietotājiem.

Atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam, PTAC atsaukumā minētais ķēdes zāģis uzskatāms par līguma noteikumiem neatbilstošu preci. Tas nozīmē, ka patērētājam ir tiesības pieteikt prasījumu divu gadu laikā no preces iegādes dienas.

Veicot tirgus uzraudzības darbības, PTAC konstatējis, ka minēto ķēdes zāģa modeli patērētājiem Latvijā piedāvā vairāki interneta veikali, kuru sarakstu iespējams aplūkot centra mājaslapā.

PTAC aicina patērētājus rūpīgi iepazīties ar to lietošanā esošā ķēdes zāģa identifikāciju un gadījumā, ja to rīcībā ir nonākusi minētā prece, nekavējoties pārtraukt tās lietošanu.

Tāpat patērētāji tiek aicināti vērsties pie tā komersanta, kur prece tika iegādāta. Gadījumā, ja atsauktais ķēdes zāģis ir iegādāts kādā citā tirdzniecības vietā vai PTAC sarakstā neiekļautā internetveikalā, patērētāji tiek aicināti par to informēt PTAC.

Interneta veikala «220.lv» īpašnieces SIA «Pigu Latvia» valdes locekle Laila Snidzāne aģentūrai LETA norādīja, ka minēto ķēdes zāģa modeli iepērk «220.lv» mātes uzņēmums, līdz ar to viņa nevarēja atklāt, kas ir «Fieldmann» produkcijas piegādātājs. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka «220.lv» ir atsaucis minēto preci no tirgošanas, kā arī piebilda, ka ķēdes zāģa ražotājs ir informēts par radušos situāciju un izņēmis to no aprites.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu