Sāks kampaņu, lai pasargātu darbiniekus no bīstamām vielām uzņēmumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts darba inspekcija un AS «Grindeks» sāks kampaņu «Turi grožos bīstamās vielas», informēja kampaņas sabiedrisko attiecību konsultante Alisi Mališko.

Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras veiktajā pētījumā secināts, ka 38% uzņēmumu izmanto ķīmiskas vai bioloģiskas vielas šķidrumu, tvaiku vai putekļu veidā. Savukārt 2015.gada Eiropas darba apstākļu apsekojumā pausts, ka 18% darbinieku Eiropas savienībā uzskata, ka tiek pakļauti ķīmiskiem maisījumiem vai vielām vismaz ceturtdaļu no sava darba laika. Šis skaitlis gandrīz nav mainījies kopš 2000.gada.

Šī iemesla dēļ, kā skaidro Mališko, pasākumi, lai novērstu vai mazinātu bīstamu vielu iedarbību, palīdz aizsargāt darbiniekus no nelaimes gadījumiem un veselības problēmām. Šie pasākumi ir arī izdevīgi no uzņēmējdarbības viedokļa, jo samazinās darbnespējas lapu skaits, turklāt veseli darbinieki ir arī produktīvi.

Kampaņas preses konference notiks trešdien, 25.aprīlī, plkst.10 «Grindeks» 1.auditorijā, Krustpils ielā 53, Rīgā. Par to, cik aktuāla šī problēma ir Latvijā un kādi ir kampaņas mērķi, pastāstīs Valsts darba inspekcijas direktors Renārs Lūsis. Savukārt par arodslimību aktuālo statistiku un situāciju darba vidē Latvijā, kas saistīta ar ķīmisko vielu un maisījumu izmantošanu, pastāstīs Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūta direktors Ivars Vanadziņš.

Vienlaikus preses konferencē par uzņēmuma pieredzi drošas un veselībai nekaitīgas darba vides organizēšanā, strādājot ar bīstamām vielām, pastāstīs zāļu ražotāja «Grindeks» valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu