Parīzes terorakti: Beļģijas tiesa piespriež Abdeslamam 20 gadu cietumsodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien Beļģijas tiesa pasludināja savu lēmumu 2015.gada Parīzes teroraktos apsūdzētā islāmista Salaha Abdeslama lietā. Abdeslams, kurš ir vienīgais izdzīvojušais slaktiņa sarīkotājs, atzīts par vainīgu apšaudes sarīkošanā 2016.gadā, kas noveda pie viņa aresta Beļģijā, vēsta raidorganizācija BBC. Viņam piespriests 20 gadu cietumsods.

(Papildināta ziņa.)

Viņš atzīts par vainīgu arī ar terorismu saistītā apsūdzības punktā par slepkavības mēģinājumu. Beļģijā viņu tiesāja par Briselē 2016.gada 15.martā notikušo apšaudi. Trīs policisti šajā apšaudē tika ievainoti, bet viens terorists zaudēja dzīvību.

Pēc tiesas Beļģijā vēlāk gaidāms process arī Francijā, kur Abdeslams tiks tiesāts par Parīzes teroraktiem.

Arī viņa līdzdalībnieks Sofjens Ajari atzīts par vainīgu slepkavības mēģinājumā un notiesāts uz 20 gadiem cietumā.

Nedz Abdeslams, nedz Ajari tiesa sēdē nepiedalījās.

28 gadus vecais Abdeslams ir vienīgais zināmais islāma ekstrēmists, kas izdzīvojis 2015.gada 13.novembrī Parīzē sarīkotajos teroraktos, kuros tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Taču Beļģijā Abdeslams tiek tiesāts par citu noziegumu - Briselē 2016.gada 15.martā notikušo apšaudi. Trīs policisti šajā apšaudē tika ievainoti, bet viens terorists zaudēja dzīvību.

Beļģijas prokuratūra ir pieprasījusi tiesu piespriest Abdeslamam un viņa līdzdalībniekam Sofjenam Ajari līdz 20 gadu ilgu cietumsodu.

Pēc Parīzes teroraktiem Abdeslams slēpās Briselē, kur tika aizturēts 2016.gada 18.martā – četras dienas pirms Briseles metro un lidostā notikušajiem teroraktiem. Pēc aizturēšanas Abdeslams tika izdots Francijai.

Uzbrukumos Briseles metro un lidostā dzīvību zaudēja kopumā 32 cilvēki. Gan par teroraktiem Parīzē, gan par Briselē pastrādātajiem noziegumiem atbildību uzņēmās teroristu grupējums «Islāma valsts». Tiek uzskatīts, ka par teroraktiem abās pilsētās atbildīga ir viena un tā pati teroristu šūniņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu