Gerhards apturēs Rēzeknes domes nolikuma ierobežojošo punktu darbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Koklītis/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK) izdos rīkojumu par to Rēzeknes pašvaldības nolikuma punktu darbības apturēšanu, kuri ierobežo uzdodamo jautājumu skaitu domes sēdēs, apstiprināja ministra preses sekretāre Santa Vaļuma.

Viņa norādīja, ka rīkojums tiks izdots tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka Rēzeknes pilsētas dome atbildes vēstulē Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai (VARAM) norādījusi, ka grozījumi pašvaldības nolikumā par jautājumu skaita ierobežošanu domes sēdēs pieņemti 2014.gada 10.oktobrī, lai nodrošinātu efektīvāku domes sēžu norises gaitu, un ir saskaņā ar likumu «Par pašvaldībām».

Rēzeknes dome iepriekš pauda, ka neuzskata ieviestās normas par prettiesiskām, līdz ar to arī neredz pamatu veikt grozījumus.

Rēzeknes pilsētas dome vēstulē norādījusi, ka grozījumi pašvaldības nolikumā vairākkārt tika sūtīti izvērtēšanai Ministrijai ar lūgumu sniegt pozitīvu atzinumu un galu galā šāds atzinums tika saņemts. No visa iepriekš minētā pašvaldība secina, ka VARAM kopš 2014.gada 10.oktobra nav bijis šaubu par minēto saistošo noteikumu atbilstību demokrātiskās valsts principu standartiem un tiesību normām, bet pretenzijas no VARAM ir sākušās vien tagad.

Pašvaldības nolikuma punkts, kas izpelnījies VRAM aizrādījumu nosaka, ka par katru domes sēdē izskatāmo jautājumu pēc ziņojuma katram deputātam ir tiesības uzdot ziņotājam ne vairāk kā trīs jautājumus pēc būtības. Ja par kādu jautājumu uz domes sēdi ir uzaicinātas ieinteresētās personas, tad pēc domes priekšsēdētāja vai ziņotāja priekšlikuma tām tiek dots vārds, un tikai pēc tam notiek debates.

VARAM deputātu darbu ierobežojošas normas konstatējusi sešu pašvaldību nolikumos, taču četras no tām ir ar mieru pārkāpumus novērst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu