Markess sesto reizi pēc kārtas triumfē «MotoGP» ASV posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Spāņu sportists Marks Markess svētdien sesto gadu pēc kārtas uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» ASV etapā, kas bija šīs sezonas trešais posms.

Četrkārtējais pasaules čempions Markess no «Repsol Honda» komandas sestdien uzvarēja kvalifikācijā, taču saņēma starta vietu sodu, kā dēļ svētdien sacensības sāka no ceturtās pozīcijas.

Tiesa, pēc starta viņš izvirzījās līderpozīcijā, kuru noturēja visus 20 apļus. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Maveriks Vinjaless no «Movistar Yamaha» komandas, kurš Markesam zaudēja 3,5 sekundes, kamēr trešais finišēja Andrea Jannone no «Suzuki» vienības.

Ceturto vietu ieņēma leģendārais Valentīno Rosi no «Yamaha» vienības, piektais bija vēl viens itālis Andrea Dovicioso («Ducati»), bet pirmo sešinieku noslēdza francūzis Žoans Žarko («Monster Yamaha Tech 3»).

«Mana stratēģija bija izcelt startu. Spiedu gāzi grīdā, tiku brīvajā vietā un aizbraucu pirmais,» pēc uzvaras teica Markess.

Kopvērtējuma līderpozīcijā pēc trim posmiem ir Dovicioso, kurš iekrājis 46 punktus, otrais ar 45 punktiem ir Markess, bet 41 punktu guvis Vinjaless.

Sezonas ceturtais posms norisināsies maija sākumā Seviljā.

Šogad kopumā iecerēti 19 etapi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā. Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā debitēs posms Taizemē, kur sacensības norisināsies oktobra sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu