Top plāns bērnu traumatisma mazināšanai Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca kopā ar domubiedriem - desmit institūcijām un tirgotājiem - rada kopīgu plānu, kā mazināt bērnu traumatismu Latvijā, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Pēc viņas paustā, katru gadu arvien vairāk bērnu nonāk Bērnu slimnīcā novēršamu traumu dēļ. Pērn negadījumos cieta un traumas guva 21 974 bērni, kas ir par 422 bērniem vairāk nekā 2016.gadā.

Kā norāda Šteina, bērnu ārsti ir satraukti par nemainīgi pieaugošo statistiku, tādēļ pieņemts lēmums piesaistīt vēl citas organizācijas un uzņēmumus, kas varētu palīdzēt un praktiski iesaistīties, lai izglītotu ģimenes par visvairāk izplatītajām traumām, kurās cieš bērni.

Sīkāk par plānu un statistiku par bērnu traumatismu būs iespējams uzzināt kampaņas «Nosargāsim bērnus» preses konferencē trešdien, 25.aprīlī, plkst.11 Bērnu slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā. Šajā dienā no plkst.11.40 norisināsies arī diskusija par bērnu traumatismu.

Preses konferencē piedalīsies veselības ministre Anda Čakša (ZZS), slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, kā arī Rīgas Pašvaldības policijas un Latvijas ģimenes ārstu asociācijas, kā arī citu organizāciju un iestāžu pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu