Sevastova prestižo Štutgartes turnīru sāks pret Gērgesu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pēc dalības Federāciju kausa duelī ar Krieviju, kas svētdien noslēgsies Hantimansijskā, nākamajā nedēļā startēs prestižajā Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīrā Vācijā.

Sestdien notikušajā izlozē kļuva skaidrs, ka planētas 15.rakete Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar šosezon labi iepazīto vācieti Jūliju Gērgesu, kamēr ranga piektajā pozīcijā esošā Ostapenko dalību turnīrā sāks otrajā kārtā pret kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Sevastova un Gērgesa, kura rangā atrodama 11.pozīcijā, šogad savā starpā tikušās jau divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Indianvelsas WTA «Premier» turnīra trešajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja Latvijas tenisiste, bet pēc tam Čarlstonas WTA «Premier» turnīra pusfinālā Gērgesa revanšējās ar 7-6 (7:5), 6-3, pēc tam gan finālā piedzīvojot neveiksmi.

Tāpat abas tenisistes savā starpā tikās arī pērn, arī tad panākumus dalot uz pusēm. Maljorkas WTA «International» turnīra finālā Sevastova, spītējot traumai, uzvarēja ar 6-4, 3-6, 6-3, tiekot pie sava otrā WTA turnīru titula karjerā. Savukārt oktobrī Ķīnā notikušā otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīra «WTA Elite Trophy» pusfinālā Gērgesa revanšējās ar 6-3, 6-3.

Arī Gērgesa, līdzīgi kā Sevastova, nedēļas nogalē piedalās Federāciju kausa izcīņā, cenšoties palīdzēt Vācijai duelī pret Čehiju sasniegt turnīra finālu. Atšķirība gan tā, ka vācietes spēlē savās mājās un tieši Štutgartē, kamēr Latvijas tenisistes cīnās Sibīrijas pilsētā Hantimansijskā.

Vācietes dueli pret Čehiju gan sākušas neveiksmīgi, jo zaudēja pirmajās divās vienspēlēs, Gērgesai piekāpjoties Petrai Kvitovai.

Štutgartes turnīra otrajā kārtā Sevastovas un Gērgesas mača uzvarētāja tiksies ar ukrianieti Jeļinu Svitoļinu, kua turnīrā izlikta ar trešo numuru un pirmajā kārtā ir brīva.

Tikmēr Ostapenko šajā turnīrā izlikta ar ceturto numuru, bet pirmā kārta viņai būs brīva. Savukārt otrajā kārtā viņai pretī nāks kāda no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Turnīra pirmais numurs būs ranga līderei Simonai Halepai no Rumānijas. Spēles notiks arēnā uz māla seguma.

Štutgartes turnīrā allaž ir ļoti spēcīgs dalībnieču sastāvs, šoreiz no ranga pirmā desmitnieka nespēlējot tikai otrajā pozīcijā esošajai dānietei Karolīnai Vozņacki, kā arī planētas astotajai raketei Venusai Viljamsai no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu