Latvijas hokejisti arī otrajā mačā zaudē Slovākijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, sestdien izbraukumā Popradā ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) piekāpās Slovākijas valstsvienībai. Ar šādu pašu rezultātu noslēdzās arī piektdien aizvadītais savstarpējais duelis.

Viesiem vienīgos vārtus guva Roberts Bukarts. Latvijas izlasei šis bija sestais zaudējums sešos pirms pasaules čempionāta aizvadītos pārbaudes mačos.

Atšķirībā no piektdienas cīņas, Latvijas valstsvienības vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš komandai no Ziemeļamerikas pievienojās ceturtdien. Savukārt malā palika aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kuri spēlēja pirmajā mačā, bet laukumā devās Māris Bičevskis un Renārs Krastenbergs.

Cīņas sākums bija līdzīgs, taču devītajā minūtē teicams metiens izdevās 18 gadus vecajam Slovākijas izlases debitantam Martinam Fehervārī, kurš trāpīja vārtu augšējā tālajā stūrī, izmantojot brīdi, kad Gudļevskis ir nosegts.

Latvijas izlase izlīdzinājumu panāca cīņas 25.minūtē, kad skaitlisko vairākumu ar precīzu plaukstas metienu izmantojoa Roberts Bukarts. Arī viņš izmantoja brīdi, kad Rodrigo Ābols ir nosedzis slovāku vārtsarga Denisa Godlas redzamību.

Slovākijai gan tobrīd piederēja neliels pārsvars, bet pagalam neveiksmīgi Latvija nospēlēja otrā perioda pēdējā minūtē, ļaujot mājiniekiem izveidot ātru pretuzbrukumu, kuru no tuvas distances noslēdza Mareks Hovorka.

Trešajā periodā Latvija centās atspēlēties, izveidojot vairākas labas iespējas, tomēr ripa vārtos negāja. Cenšoties izglābties no zaudējuma, Gudļevskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču Andrejs Kudrna 34 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī.

Tas gan nebija pēdējais vārtu guvums šajā spēlē, jo Latvija mača izskaņā ļoti pavirši nospēlēja savā zonā, ļaujot pieredzējušajam Ladislavam Naģam no tuvas distances iemest arī slovāku ceturto ripu.

Latvijas hokejisti piektdien Mihalovcē slovākiem zaudēja ar rezultātu 1:4, vienīgos vārtus gūstot Rodrigo Ābolam.

Pasaules čempionāts sāksies 4. maijā. Tas risināsies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Savukārt turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots 20. maijā.

Latvijas izlase spēlēs B grupā (Herninga):

  • pret Norvēģiju (5.maijs),
  • pret Somiju (6. maijs),
  • pret Dienvidkoreju (8. maijs),
  • pret ASV (10. maijs),
  • pret Vāciju (12. maijs),
  • pret Kanādu (14. maijs),
  • pret Dāniju (15. maijs).

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas vājākā komanda atstās pasaules čempionāta elites divīziju. Izņēmums ir Slovākija, kas rīkos 2019. gada pasaules čempionātu, līdz ar to šī izlase elites divīzijā noteikti spēlēs arī nākamgad.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu