«Billes» stāsts ir bez robežām, filmai ir starptautisks potenciāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arhetipiskais «Billes» stāsts ir bez robežām, tādēļ filmai ir starptautisks potenciāls, filmas pirmizrādei veltītā preses konferencē sacīja Čehijas kopproducente Dagmara Sedlačkova.

Viņa pauda, ka ikkatrai meitenei dzīvē pienāk posms, kad attiecības ar māti kļūst sarežģītas, tāpēc tematiskā relevance bija galvenais iemesls finansējuma ieguldīšanai šajā projektā.

Līdzīgi arī filmas asociētā producente Andrea Šafere pauda viedokli, ka filma sasniegs starptautisko auditoriju, jo, lai gan mūsdienās bērni tiek audzināti krietni citādāk nekā pirms teju 100 gadiem, viņasprāt, joprojām atvases mēdz saņemt nepietiekamu respektu, kas ir nozīmīgi.

Kā ziņots, Latvijas kinoteātros no šodienas tiek izrādīta Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma «Bille», kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kino centru, Lietuvas Kino centru, Čehijas Kino centru un Latvijas, Lietuvas un Čehijas kino profesionāļiem.

Filma stāsta par septiņus gadus veco Billi 30. gadu Latvijā. Spītējot nabadzībai un ikdienas grūtībām, kā arī nesaņemot mīlestību un iedrošinājumu ģimenē, Bille neatsakās no saviem sapņiem, nelokās un nelūst, bet atrod pati savu ceļu. Kopā ar draugiem meitene gan pārliecinās, cik reizes iespējams izbraukt karuselī, pirms sagriežas galva, gan dodas meklēt sapņu zemi Leiputriju brīdī, kad, šķiet, mājās atgriezties vairs nedrīkst.

Filmas scenārija autori Evita Sniedze un Arvis Kolmanis. Billes lomas atveidotāja ir Rūta Kronberga, mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, savukārt tēva lomu atveido Artūrs Skrastiņš. Tāpat lomas filmā atveido Lilita Ozoliņa, Maija Doveika, Dace Bonāte, Laima Balode, Marta Matīsa, Eduards Zilberts un Katrīna Sīle.

Kinolentes tapšanā iesaistījies arī operators Jurģis Kminus, māksliniece Ieva Romanova, kostīmu māksliniece Ieva Veita, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, skaņu režisors Artūrs Pugačausks, kā arī vizuālo efektu mākslinieks un kopproducents Mihals Krečeks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu