Pirmizrādi piedzīvo Lindas Oltes filma «Nora»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klātesot Maestro Raimondam Paulam, 19. aprīlī kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvoja režisores Lindas Oltes jaunā dokumentālā filma «Nora», kas vēsta par estrādes dīvas Noras Bumbieres dzīvi. Filmā izmantoti gan arhīva materiāli, gan inscenējumi, kuros Noras lomā iejutusies aktrise Dārta Daneviča. Viktora Lapčenoka lomā - Niklāvs Kurpnieks. Aplūko foto no svinīgās pirmizrādes!

Lai parādītu to, kāda varēja būt Noras ikdiena ārpus starmešu gaismām, tās režisore Linda Olte izvēlējusies veidot inscenējumus ar aktieriem: «Veidot inscenējumus nolēmu, jo materiāli, kas arhīvos ar Noru saglabājušies, ir ļoti dekoratīvi - tie ir tādi salonveida uzstādījuma kadri, kuros Nora ir uzposusies, un visbiežāk tās ir pozētas situācijas. Kaut ko īstu no šiem laikiem arhīvos atrast ir ļoti grūti.»

Jaunā filma stāsta par to, kāda bija Nora ikdienā, ārpus iestudētajiem kadriem, kas atrodami arhīvos, un to, kāda bija Padomju Latvijas estrādes dzīves neredzamā puse. «Sākot veidot šo stāstu, es biju pārsteigts, ka līdz šim nav veidota neviena kaut cik nopietna filma par viņu,» norāda filmas scenārija autors Sandijs Semjonovs. «Stāsts par to, kā no vienkāršas Jelgavas meitenes viņa septiņdesmitajos kļuva par vienu no Latvijā mīlētākajām dziedātājām, ir ārkārtīgi interesants. Kopā ar laikabiedriem, tuviniekiem un viņas draugiem mēs mēģinājām sajust to laiku, kurā viņa dzīvoja un dziedāja, saprast to, kāda Nora bija kā cilvēks.»

Filmas virzošo stāstu veido laikabiedru atmiņas - leģendu atceras Raimonds Pauls, Viktors Lapčenoks, Zigmārs Liepiņš, Mirdza Zīvere, Aija Kukule, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna un daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu