Če Gevaras dēls nelikumīgi apmeklējis okupēto Krimu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārā kubiešu revolucionāra Ernesto Če Gevaras dēls Ernesto Gevara-Marčs nelikumīgi apmeklējis Krievijas okupēto Krimu, vēsta izdevums «Ļevij Bereg».

Kubiešu jurists un uzņēmējs tiek turēts aizdomās par apzinātu Ukrainas robežas pārkāpšanu, piedalīšanos Krievijas propagandas akcijās, kā arī Krimas aneksijas legalizācijas centienos.

Gevara-Marčs Simferopolē atklājis tēvam veltītu arhīvu dokumentu izstādi, vēsta mediji.

«Es par 100% atbalstu Krimu un atbalstu Krieviju. Ja nebūtu krievu un ķīniešu, pasaule šobrīd būtu nelaimju pilna,» mediji citē Gevaras-Marča teikto.

Ukrainas Drošības dienesta pārstāve Olena Hitlanska sacīja, ka Ukrainas likumu pārkāpējs tiks saukts pie atbildības.

«Mēs reaģējam uz visiem pārkāpumiem. Ja cilvēks ir pārkāpis likumu, viņš par to atbildēs,» viņa sacīja.

Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu