Policija: Šogad palielinājies ātruma kontroles maratonā pieķerto pārkāpēju skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Eiropas ceļu policijas tīkla rīkotajā ātruma kontroles maratonā šogad Latvijā palielinājies pieķerto pārkāpēju skaits, LTV «Rīta panorāmā» pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Pēc Krapša sniegtās informācijas, pērn policija šajā pasākumā konstatēja 430 pārkāpumus, bet šogad - 636. Policijas pārstāvis pieļāva, ka, iespējams, tas saistīts ar to, ka policijai ir vairāk netrafaretu automašīnu.

Valsts policija informēja, ka viens no lielākajiem ātruma pārkāpumiem konstatēts Vidzemes reģionā uz autoceļa Smiltene - Gulbene. Tur kāds pārgalvīgs

1996.gadā dzimis automašīnas «Audi A4» vadītājs atļauto 90 kilometru stundā vietā traucās ar 170 kilometru stundā lielu ātrumu.

Vakar konstatēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji būtiski pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu. Kopumā noķerti astoņi autovadītāji, kuriem pārkāptā braukšanas ātruma dēļ nācies šķirties no savām transportlīdzekļa vadītāja apliecībām.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju apturēti Zemgalē, bet vismazāk Latgalē un Rīgā.

Tāpat ātruma kontroles maratona laikā Kurzemes reģionā likumsargi apturējuši kādu autovadītāju, kura automašīnas valsts numurzīmei atsevišķi simboli bija speciāli aizklāti ar laku un dubļiem. Tāpat divām automašīnām izņemti divi ierīkotie antiradari.

Konstatēti arī vairāki autovadītāji, kuri sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Tāpat Vidzemes reģionā

ātruma kontroles maratona pārbaužu laikā kāds automašīnas pasažieris piedāvājis likumsargiem kukuli,

tāpēc ticis aizturēts un sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka 24 stundas, sākot no trešdienas plkst.6, lielākā daļa Eiropas Savienības dalībvalstu, tostarp arī Latvijas ceļu policisti īpaši intensīvi kontrolēja atļautā braukšanas ātruma ievērošanu.

Pērn rīkotajā ātruma kontroles maratonā Latvijas konstatēts ievērojami mazāks skaits pārkāpēju nekā iepriekšējos ātruma kontroles maratonos - noķerti 430 ātrumpārkāpēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu