CSKA izcīna pirmo uzvaru un samazina deficītu Gagarina kausa finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Maskavas CSKA hokejisti trešdien savā laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas trešajā mačā savā laukumā uzvarēja Kazaņas «Ak Bars» vienību, tiekot pie pirmā panākuma duelī.

CSKA svinēja uzvaru papildlaikā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 1:0), bet sērijā līdz četrām uzvarām Maskavas klubs joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Par cīņas varoni kļuva CSKA uzbrucējs Kirils Petrovs, kurš iemeta divus vārtus, tostarp arī uzvaru nesošos papildlaikā.

Tieši Petrovs 15.minūtē atklāja rezultātu, tomēr vadībā CSKA bija vien divas minūtes, kad Antons Landers atjaunoja neizšķirtu, bet vēl pēc pusotras minūtes Staņislavs Gaļijevs vairākumā vadībā izvirzīja jau «Ak Bars».

Otrā perioda pirmspēdējā minūtē CSKA rindās precīzs bija Gregs Skots. Pirmajās divās trešdaļas pārsvars bija CSKA vīriem, kuri pa vārtiem meta 26 reizes, kamēr kazaņieši atbildēja ar desmit metieniem.

Trešajā periodā vārti netika gūti un pirmo reizi šajā sērijā bija nepieciešams papildlaiks, kurā precīzs bija Petrovs. Viņš cīņas 73.minūtē izmantoja Kazaņas kluba hokejistu rupju kļūdu savā zonā, nodrošinot CSKA uzvaru.

Jau vēstīts, ka pirmajos divos mačos «Ak Bars» savā laukumā uzvarēja ar 2:1. Sērijas ceturtā spēle piektdien atkal notiks Maskavā.

Kazaņas «Ak Bars» ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010.gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Izslēgšanas turnīru «AK Bars» sāka ar uzvaru 4-1 pār Habarovskas «Amur», pēc tam ar 4-1 apspēlēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», bet Austrumu konferences finālā ar 4-0 tika uzvarēta Čeļabinskas «Traktor».

Tikmēr CSKA finālsērijā spēlēja pirms diviem gadiem, kad ar 3-4 piekāpās «Metallurg» vienībai.

«Play-off» pirmajā kārtā CSKA ar 4-0 apspēlēja Maskavas «Spartak», turpinājumā ar 4-2 uzveica Helsinku «Jokerit», bet Rietumu konferences finālā tika gūta virsroka 4-2 pār pērnās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kurai pie stūres bija Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati «Lada» un Hantimansijskas «Jugra». Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu