Pēdējos gados palielinās jauno pediatru skaits, kas plāno strādāt reģionos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Pēdējos gados palielinās jauno pediatru skaits, kas plāno strādāt reģionos, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Latvijas Pediatru asociācijas prezidente Ilze Grope.

Pirms pāris gadiem šajā augstskolā pediatra specialitāti apguva mazāk nekā desmit jauno speciālistu, kuriem bija noslēgti līgumi ar reģionālajām medicīnas iestādēm. Šogad tādu jau esot 127.

Grope informēja, ka jaunie ārsti izvēlas strādāt reģionos dažādu iemeslu dēļ. Ir informācija, ka piemaksu dēļ reģionos jaunajiem speciālistiem tiek maksātas lielākas alga kā arī ir labāki darba apstākļi.

Pateicoties pašvaldībām un medicīnas iestāžu vadībai, tiek radītas dažādas priekšrocības, piemēram, tiek nodrošināta dzīvesvieta, bērniem vieta bērnudārzā, atsevišķās pašvaldībās tiek piedāvāta darbavieta dzīvesbiedram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu