Burkāna pērnā gada darbu Ģenrālprokurora komisija vērtē kā ļoti labu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera izveidotā komisija pašreizējā Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieka Viestura Burkāna darbu par 2017.gadu novērtējusi kā ļoti labu, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Dienesta priekšnieka darba izpildi par katru kalendāro gadu vērtē nākamā gada pirmajā ceturksnī. To dara ģenerālprokurora izveidota komisija, kurā iekļauti pārstāvji no katra Ģenerālprokuratūras departamenta un Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas.

Vienlaikus Eiduka teica, ka ģenerālprokurors vēl nav saņēmis Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanas komisijas atzinumu.

Jau ziņots, ka Kalnmeieram nākamais Kontroles dienesta vadītājs būs jāizraugās no četriem pretendentiem, otrdien žurnālistiem sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Komisija, kas veica Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanu, otrdien noslēdza savu darbu. Valsts kanceleja otrdien ģenerālprokuroram nosūtīs komisijas atzinumu par četriem pretendentiem.

Citskovskis skaidroja, ka ģenerālprokurors, saņemot Valsts kancelejas sniegto informāciju, izvērtēs, kuru no pretendentiem apstiprināt amatā. Ģenerālprokuroram ir arī tiesības uzaicināt pretendentus uz sarunu.

Pretendentu vārdi netiek atklāti, taču publiski zināms, ka viens no viņiem ir Burkāns.

Pašreizējais dienesta vadītājs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998.gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.maijā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (V) iepriekš norādīja, ka Kontroles dienestu ir nepieciešams stiprināt, palielinot tā kapacitāti un nodrošinot labu pārvaldību, kā arī sadarbību ar citām atbildīgajām institūcijām. «Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā ir nepieciešamas radikālas izmaiņas, ko var nodrošināt, rīkojot caurspīdīgu, skaidri saprotamu atlases procesu, kas ļautu šai valstij nozīmīgajai institūcijai izvēlēties labāko vadītāju,» uzsvēra premjers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu