Aprīlī grants autoceļi greiderēti teju 10 000 km garumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Aprīlī grants autoceļu greiderēšana veikta turpat 10 000 kilometru garumā, informē VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) pārstāvji.

Tāpat aprīlī 15 056 kubikmetros veikts ceļu iesēdumu un bedru remonts, tādējādi uzlabojot braukšanas apstākļus un caurbraucamību. Lai uzlabotu ūdens atvadīšanu no autoceļa seguma, nomainītas bojātās caurtekas 38 metru garumā un tīrīti grāvji 1941 kubikmetra apmērā.

Otrdien satiksme atjaunota vietējās nozīmes grants autoceļu posmiem Jēkabpils-Antūži-Medņi no 11.kilometra līdz 13.kilometram un Naudīte-Slagūne-Upenieki no 0.kilometra līdz 16,5.kilometram. Šie autoceļi satiksmei tika slēgti, jo ceļa segumi bija pārmitrināti.

Ceļu uzturētājs iepriekš nevarēja veikt grants ceļu seguma uzlabošanas darbus, jo ar uzturēšanas smagsvara tehniku vēl vairāk pasliktinātu autoceļa stāvokli. Uzturēšanas darbi tika sākti tiklīdz konstatēja, ka ceļa segums ir apžuvis un atguvis nestspēju. Lai nodrošinātu ceļu caurbraucamību, autoceļi tika greiderēti un uz tiem veikts iesēdumu, bedru remonts.

Greiderēšanas darbi tiek veikti uz tiem grants autoceļiem, kuru tehniskais stāvoklis un mitrums ir atbilstošs darbu izpildei. Uz grants autoceļu segumiem, kuri vēl ir pārmitrināti, darbi netiek veikti, jo nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu darba izpildi, kā arī tādēļ, ka ar uzturēšanas smagsvara tehniku var vēl vairāk pasliktināt autoceļa stāvokli.

LAU joprojām pastiprinātu uzmanību pievērš un regulāri apseko grants autoceļus. Tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst grants seguma remonta un greiderēšanas darba veikšanai, tie tiks sākti.

Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka šķīdoņa laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šajos ceļu posmos ir liegts pārvietoties transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu