Kendrika Lamāra «DAMN.» saņem prestižo Pulicera prēmiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Komptonas reperis Kendriks Lamārs (Kendrick Lamar) kļuvis par pirmo hiphopa mākslinieku, kurš saņēmis prestižo Pulicera prēmiju. Prēmija piešķirta par pagājušogad izdoto studijas albumu «DAMN.» (skat. recenziju).

30 gadus vecā repera albums ieguva arī «Grammy» balvu kā gada labākais albums. Kā apgalvo Pulicera komiteja, Lamāra albums ir «virtuozu dziesmu kolekcija, kas atspoguļo moderno afroamerikāņu dzīvi». Līdz ar balvu viņš iegūs arī 15000 ASV dolāru.

Prestižo Pulicera prēmiju, kas nosaukta ungāru izcelsmes amerikāņu žurnālista un izdevēja Jozefa Pulicera vārdā, piešķir kopš 1917. gada. Naudas izteiksmē prēmijas summa pēc ASV mērogiem varētu likties pieticīga, taču to uzskata par augstāko profesionālo atzinību.

No mūziķiem šo balvu savulaik ir saņēmis Bobs Dilans, Djūks Elingtons, kantri mūziķis Henks Viljamss un citi. Tikai 1997. gadā Vintons Marsaliss (Wynton Marsalis) kļuva par pirmo džeza mūziķi, kas ieguva šo balvu.

«DAMN.»
«DAMN.» Foto: Publicitātes

Atgādinām, ka pagājušogad mūziķis Bobs Dilans saņēma Nobela prēmiju literatūrā, tādējādi rosinot asas diskusijas literātu un mūzikas profesionāļu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu