«Lattelecom»: Televīzijas satura ierobežošanas iespējas ir ļoti limitētas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Televīzijas satura ierobežošanas iespējas ir ļoti limitētas, ņemot vēra, ka televīziju saturs mēdz būt arī brīvi pieejams internetā, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja «Lattelecom» Juridiskās daļas direktors Toms Meisītis, komentējot izskanējušo aicinājumu vienoties par kopīgu plānu Krievijas propagandas televīzijas kanālu ierobežošanā Latvijas teritorijā.

«Saprotot, ka mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā ir brīva informācijas aprite, kontroles un ierobežošanas mehānismi ir stipri vien limitēti,» teica Meisītis, piebilstot, ka iespējas sameklēt attiecīgo saturu ir ārkārtīgi plašas, jo Latvijā absolūti lielākajai daļai mājsaimniecību ir pieejams ātrs internets.

Viņš arī uzsvēra, ka «Lattelecom» ir par vienādiem spēles noteikumiem visiem televīzijas pakalpojumu sniedzējiem. «Mēs uzstājam, ka spēles noteikumiem, tostarp, iespējams, ar likumu pamatotiem ierobežojumiem, ir jābūt piemērotiem visiem vienādi,» sacīja kompānijas pārstāvis.

Jautāts, cik pieprasīti ir Krievijas televīziju kanāli, «Lattelecom» pārstāvis norādīja, ka populārākie kanāli kompānijas klientu vidū ir Latvijā veidotie, kas raida latviešu valodā, bet starp pieprasītākajiem kanāliem ir arī tādi, kuros saturs ir krievu valodā. Vienlaikus starp populārākajiem no krievu valodā raidošajiem kanāliem ir gan tādi, kas ir reģistrēti Latvijā, tādējādi Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) dodot iespēju uzraudzīt šo kanālu satura atbilstību likumam, gan arī tādi, kas ir reģistrēti, piemēram, Apvienotajā Karalistē vai Zviedrijā. ««Lattelecom» piedāvājuma pamata pakā tādu kanālu, kas pārsvarā raidītu informatīvu saturu, un kas nepastarpināti pakļautos Krievijas jurisdikcijai, manuprāt nav,» piebilda Meisītis.

Jau vēstīts, ka nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK aicinājusi koalīcijas partnerus «Vienotību» un Zaļo un zemnieku savienību vienoties par kopīgu plānu Krievijas propagandas televīzijas kanālu ierobežošanā Latvijas teritorijā. Savukārt koalīcija nolēmusi sākotnēji sagaidīt priekšlikumus no Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK). «Absurda ir, piemēram, situācija, ka valstij piederošais uzņēmums «Lattelecom» ar plašo Kremļa kanālu piedāvājumu faktiski darbojas pretēji Latvijas drošības interesēm,» iepriekš sacīja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu