«Ak Bars» arī otrajā Gagarina kausa finālsērijas mačā uzveic CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kazaņas «Ak Bars» vienība pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Maskavas CSKA komandu.

Kazaņas vienība sērijās līdz četrām uzvarām panākusi 2-0. Sērijas nākamie divi mači trešdien un piektdien norisināsies Maskavā.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū ar spēcīgu šķēlienu no iemetienu apļa atklāja «Ak Bars» vienības kanādiešu uzbrucējs Džastins Azevedu.

Tiesa, trešdaļas pēdējā minūtē Bogdans Kiseļevičs, izmantojot situāciju, kurā aizsegts «Ak Bars» vārtsarga skats, vairākumā izlīdzināja rezultātu.

Četras minūtes pirms otrā perioda beigām mājinieki atguva vadību, precīzi metot kanādieti Robam Klinkhameram, bet atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, «Ak Bars» hokejistiem svinot uzvaru.

Sestdien sērijas pirmajā mačā «Ak Bars» uzvarēja ar rezultātu 2:1.

Kazaņas «Ak Bars» ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010.gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Izslēgšanas turnīru «AK Bars» sāka ar uzvaru 4-1 pār Habarovskas «Amur», pēc tam ar 4-1 apspēlēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», bet Austrumu konferences finālā ar 4-0 tika uzvarēta Čeļabinskas «Traktor».

Tikmēr CSKA finālsērijā spēlēja pirms diviem gadiem, kad ar 3-4 piekāpās «Metallurg» vienībai.

«Play-off» pirmajā kārtā CSKA ar 4-0 apspēlēja Maskavas «Spartak», turpinājumā ar 4-2 uzveica Helsinku «Jokerit», bet Rietumu konferences finālā tika gūta virsroka 4-2 pār pērnās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kurai pie stūres bija Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg».

Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati «Lada» un Hantimansijskas «Jugra». Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu