Baltais nams: ASV misija Sīrijā nav mainījusies

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV misija Sīrijā nav mainījusies, svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) paziņoja Baltais nams, uzsverot, ka ASV prezidents Donalds Tramps vēlas, lai amerikāņu karavīri atgrieztos no Sīrijas pēc iespējas drīz.

«Savienoto Valstu misija nav mainījusies - prezidents ir nepārprotami paziņojis, ka viņš grib, lai Savienoto Valstu spēki atgriežas mājās, cik drīz vien iespējams,» sacīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa dažas stundas pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka Parīze esot pārliecinājusi Trampu, ka ASV spēkiem jāpaliek Sīrijā ilgtermiņā.

«Mēs esam apņēmušies pilnīgi sagraut ISIS [grupējumu «Islāma valsts«] un radīt apstākļus, kas nepieļaus tā atgriešanos. Turklāt mēs sagaidām, ka mūsu reģionālie sabiedrotie un partneri uzņemsies lielāku atbildību gan militāri, gan finansiāli, lai nostiprinātu reģionu,» teica Sandersa.

Jau vēstīts, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņojis, ka Parīze pārliecinājusi ASV prezidentu Donaldu Trampu neizvest amerikāņu karavīrus no Sīrijas.

«Pirms desmit dienām prezidents Tramps teica, ka «Savienotajām Valstīm vajadzētu izvest [karaspēku] no Sīrijas«. Mēs viņu pārliecinājām, ka ir nepieciešams palikt,» sacīja Makrons intervijā, ko pārraidīja telekanāls BFM un radiostacija RMC.

«Mēs viņu pārliecinājām, ka ir nepieciešams palikt ilgtermiņā,» piebilda Francijas prezidents.

ASV uz Sīriju nosūtījušas apmēram 2000 karavīru, lai atbalstītu cīņu pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu