Būvniecības valsts kontroles birojs slēdza ekspluatācijā nenodotu klubu Andrejsalā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Andrejsalā klubs «First Mir» jau 11 gadus strādāja ēkā, kas nav nodota ekspluatācijā, tomēr šonedēļ Būvniecības valsts kontroles biroja darbinieki klubu slēdza, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «de facto».

Būvniecības valsts kontroles birojā raidījumam uzsvēra, ka biroja darbinieki kontrolēs lēmuma izpildi.

Pēdējo reizi ēku, kur atrodas «First mir», pieņēma ekspluatācijā 1952.gadā - kā ostas darbnīcu. Lai tur ierīkotu klubu, ēku pārveidoja, tostarp, piebūvēja lielu telti. Rīgas būvvalde 2010.gadā pamanījusi, ka notikusi tā saucamā patvaļīgā būvniecība - ēku pārveidoja bez būvatļaujas, proti, bez plāna, kas saskaņots ar pašvaldību. Kaut pašvaldība drīkstēja nekavējoties pārtraukt tādas ēkas izmantošanu, pagāja četri gadi, līdz būvvalde pieņēma šādu lēmumu. Klubs bija saņēmis būvatļauju, bet tik un tā turpināja darboties ekspluatācijā nenodotā ēkā.

Pirms dažiem gadiem pie kluba tika piebūvēts arī restorāns «Naples». Tas ierīkots vecā ostas šķūnī, bet pie tā izveidota terase, baseins. Arī tas esot izdarīts bez būvatļaujas. Arī restorāna ekspluatāciju būvvalde likusi pārtraukt, bet šo lēmumu restorāna īpašnieki nepildīja.

Klubam «First Mir» pašlaik ir spēkā būvatļauja, kas ļaus kluba ēku legalizēt, bet restorāns būvatļauju vēl tikai kārto, vēsta raidījums.

Šonedēļ atbildība par kluba uzraudzību pārgāja pie Būvniecības valsts kontroles biroja un brīvdienās biroja darbinieki klubu slēdza, vēsta raidījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu