Latvijas hokejistēm PČ noslēdzošajā mačā «sausā» uzvara pret Kazahstānu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns/lhf.lv

Latvijas dāmu hokeja izlase sestdien Itālijā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas noslēdzošās kārtas spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Kazahstānas valstsvienību.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Sarma Ozmena, kura precīzi meta otrā perioda astotajā minūtē.

Latvietes maču pabeidza bez vienas no savām līderēm Līgas Miljones, kura trešajā periodā par klupināšanu saņēma 25 minūšu sodu un tika noraidīta līdz spēles beigām.

Latvijas izlases vārtsardze Kristiāna Apsīte atvairīja visas 36 pretinieču mestās ripas, kamēr latvietes par sāncenšu vārtiem meta 20 reizes.

Latvijas hokejistes jau bija zaudējušas izredzes uzvarēt turnīrā un tikt pie ceļazīmes uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu.

Vēl šodien Dienvidkoreja ar 9:2 (3:0, 3:1, 3:1) sagrāva Poliju, bet vēlāk Itālija ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) apspēlēja Ķīnu, nodrošinot ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu.

Pirmās divīzijas B grupā ar 12 punktiem piecās spēlēs uzvarēja Itālija, tālāk ar 12 punktiem bija Dienvidkorja, bet trešo vietu ar deviņiem punktiem ieņēma Latvija. Tālāk ar septiņiem punktiem sekoja Kazahstāna, seši punkti bija Ķīnai, bet Polija šajā turnīrā palika bešā un atstāja pirmās divīzijas B grupu, kurā nākamgad spēles otrās divīzijas A grupas uzvarētāja Nīderlande.

Latvijas izlase turnīru sāka svētdien ar zaudējumu 1:5 Itālijai, pirmdien ar 2:1 uzveica Poliju, trešdien ar 2:1 tika pārspēta Ķīna, bet ceturtdien ar 1:5 zaudēts Dienvidkorejai.

Savukārt Kazahstāna vispirms papildlaikā ar 1:2 zaudēja Dienvidkorejai, tad ar 1:4 atzina Itālijas pārākumu, kam sekoja uzvara 4:3 pret Poliju un panākums ar 3:0 pret Ķīnu.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz augstāku grupu, bet vājākā vienība nokritīs zemāk.

Latvijas izlases galvenais treneris Miks Golubovičs komandā iekļāvis divas vārtsardzes, sešas aizsardzes un 13 uzbrucējas.

Izlasē ir arī 22 gadus vecā Kanādā dzimusī latviešu izcelsmes spēlētāja Krista Jip-Čaka, kura debiju Latvijas valstsvienībā piedzīvoja februārī, piedaloties pārbaudes turnīrā Polijā, savā debijas spēlē izceļoties ar «hat-trick».

Līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus pasaules čempionātā vienā komandā spēlē Aija Apsīte ar savām meitām Agnesi un Kristiānu.

Tāpat izlasē iekļautas vairākas hokejistes, kuras šosezon spēlējušas ārzemēs. Sarma Ozmena un Agnese Apsīte spēlēja ASV, Karīna Aņisimova Dānijā, Līga Miljone Zviedrijā, bet Anna Katrīna Lagzdiņa Kanādā.

Galvenajam trenerim Golubovičam darbā palīdz bijusī izlases spēlētāja Laila Dekmeijere-Trigubova.

Latvijas izlase pirmās divīzijas B grupā spēlē trešo gadu pēc kārtas. Pērn latvietes palika trešās aiz Slovākijas un Kazahstānas, bet 2016.gadā ieņēma otro vietu.

Savukārt 2015.gadā sieviešu izlase palika pēdējā pirmās divīzijas A grupā, līdz ar to noslīdot grupu zemāk. Arī 2013.gadā Latvija izkrita no pirmās divīzijas A grupas, tomēr nākamajā gadā triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu