Lielbritānijā sestdien notiks «Breksita» pretinieku Nacionālās rīcības diena

LETA/DPA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

«Breksita» pretinieki, kas pieprasa rīkot vēl vienu referendumu par Lielbritānijas izstāšanās galīgajiem nosacījumiem no Eiropas Savienības (ES), sestdien visā valstī plāno rīkot «visu laiku lielāko» rīcības dienu.

Proeiropeiskās organizācijas «Atvērtā Lielbritānija», «Eiropas kustība» un «Lielbritānija par Eiropu» galvenās demonstrācijas ieplānojušas 12 pilsētās, tostarp Londonā, Kārdifā, Edinburgā, Belfāstā un Ņūkāslā. Līdztekus paredzētas vairāk nekā 300 mazākas akcijas.

Akcijas rīkotāji apvidos, kur vairākums vēlētāju 2016.gada jūnija referendumā balsoja par izstāšanos no ES, cer izplatīt 500 000 skrejlapu.

«Mūsu visu laiku lielākās Nacionālās rīcības dienas mērķis ir savest kopā dažādās proeiropeiskās grupas, lai mēs varētu runāt vienā vienotā balsī, jo apzināmies, ka kopā mēs esam stiprāki,» norādījis «Atvērtās Lielbritānijas» izpilddirektors Džeimss Makgrorijs.

Savukārt «Eiropas kustības» kampaņu direktors Džeimss Maklīrijs paudis pārliecību, ka proeiropeiskā kustība «pieņemas spēkā».

«Mēs varam pārstāvēt dažādas politiskās partijas, dažādas tradīcijas un dažādas organizācijas, taču mēs esam vienoti savos centienos nodrošināt tautai iespēju izteikties par «Breksita» vienošanos un esam apņēmušies gādāt, lai tās balss būtu skaļi un skaidri sadzirdama,» uzsvērusi organizācijas «Britānija par Eiropu» vicepriekšsēdētāja Anna Veimena.

Pēc sestdienas demonstrācijām svētdien paredzēts uzsākt valsts mēroga «tautas balsojuma» kampaņa, kuras organizatori pieprasa galīgo vienošanos par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES nodot apstiprināšanai «godīgam un demokrātiskam» referendumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu