5 labākie Latvijas bārmeņi izvirzīti Baltijas sacensībām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada 11.aprīlī tika noskaidroti pieci labākie Latvijas bārmeņi, kas klasificējās nākamajai kārtai «Four Roses Mellow Mixing» sacensībās, lai noskaidrotu, kurš ir labākais Baltijas bārmenis 2018.

Sacensības radošā gaisotnē norisinās jau otro gadu pēc kārtas. Šogad pasākums sapulcināja entuziasma pilnus bārmeņus no visas Latvijas restorānā «MOONSHINE», Kaļķu ielā 12, Rīgā. Bārmeņi rādīja savas labākās prasmes dzērienu pagatavošanā. Katram sacensību dalībniekam bija iespēja izpausties, parādot savu spilgto un unikālo kokteiļu gatavošanas rokrakstu, bet vienīgais nosacījums, lai meistardarbi tiktu ieskaitīti, – kokteilim bija jāsatur Four Roses burbons.

Konkurence bija sīva, un tiesnešiem nenācās viegli noteikt, kuri pieci no bārmeņiem ir pelnījuši tikt izvirzīti nākamajai kārtai, kas norisināsies 6. jūnijā un kur būs iespēja sacensties starp labākajiem bārmeņiem Baltijā par galveno balvu – braucienu FOUR ROSES burbona ražotni Kentuki štatā Amerikas Savienotajās Valstīs.

Bārmeņus vērtēja žūrija: Pāvels Lehkoduhs, Mārtiņš Drungils un Didzis Grāvītis.

Pēc spraigām diskusijām un punktu apkopošanas nākamajam posmam kvalificējās pieci bārmeņi, kas pēc vairākiem vērtēšanas kritērijiem tika atzīti par spēcīgākajiem: Kristaps Birzulis, Rūdolfs Milzarājs, Valters Veits un Viktors Matvejevs, Osvalds Riņķis.

Ik gadu Baltijā norisinās FOUR ROSES organizētas bārmeņu sacensības, kas pulcē 15 labākos Lietuvas, Igaunijas un Latvijas bārmeņus - no katras valsts piecus. Dalībniekus vērtē profesionāla žūrija, kas pēc dažādiem kritērijiem izvēlas uzvarētāju. Iepriekšējā gadā uzvaras laurus plūca bārmene Laura Butkute no Lietuvas. Šī ir lieliska iespēja bārmeņiem iegūt ne tikai jaunu pieredzi, bet arī konkurēt starp pārējiem, pierādot savas ne tikai tehniskās, bet arī radošās spējas.

FOUR ROSES ir vienīgais ražotājs, kurš burbona procesā izmanto piecus dažādus īpaši Four Roses ražošanai patentētus ieraugus, un tas ir viens no labākajiem Four Roses izsmalcinātās garšas radīšanas trumpjiem. Savienojumā ar burbona pamata sastāvdaļām – kukurūzu un graudaugiem – ieraugi tiek jaukti desmit dažādos veidos un pēc destilēšanas tiek nogatavināti jaunās, pēc Four Roses pasūtījuma darinātās ozolkoka mucās, radot desmit unikālus burbonus: katru ar atšķirīgu raksturu, garšas niansēm un intensitāti. Neviena cita burbona destilētava pasaulē nevar lepoties ar tik lielu skaitu unikāli radītu burbona recepšu. Šīs desmit burbona receptes Four Roses meistari apvieno dažādās kombinācijās, prasmīgi radot burbonus, kuriem pasaulē nav līdzīgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu