Visi pretendenti uz Kontroles dienesta priekšnieka amatu tiek otrajā kārtā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

No Satversmes aizsardzības biroja (SAB) saņemts atzinums par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītāja amata pretendentu atbilstību likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam, tāpēc uz konkursa otro kārtu tiek virzīti četri pretendenti, informēja Valsts kancelejā.

Kontroles dienesta vadītāja amata konkursa otrajā kārtā plānots vērtēt visām prasībām atbilstošo pretendentu motivāciju ieņemt šo amatu un viņu redzējumu par iestādes prioritātēm un attīstību. Tāpat otrajā kārtā notiks vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana. Konkursa otrās kārtas vērtēšana notiks nākamnedēļ.

Darba noslēgumā konkursa komisija iesniegs Ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

Konkursa komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijā ir arī Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Drošības policijas, SAB un Latvijas Bankas pārstāvji.

Iepriekš Citskovskis žurnālistus informēja, ka konkursa komisija vērsīsies SAB izvērtēt vai četri pretendenti atbilst likuma prasībām, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam. Šie pretendenti ir no valsts un privātā sektora, taču viņu vārdi netiek atklāti.

Jau ziņots, ka konkursā bija saņemti deviņu kandidātu pieteikumi. Patlaban publiski zināms tikai viens kandidāts, kas ir pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns.

Amata konkurss tiek rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtē pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.

Savukārt otrajā konkursa kārtā būs pārrunas (intervijas) ar pretendentiem, kuri atbilst izvirzītajām prasībām, par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un savu redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notiks vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Darba noslēgumā konkursa komisija iesniegs ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu