Hamiltons ātrākais pirmajos divos Ķīnas posma treniņos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pašreizējais čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas («Mercedes») piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus pirmajās divās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas trešā posma - Ķīnas «Grand Prix» - treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Hamiltons trasi veica vienā minūtē un 33,999 sekundēs, kamēr otrais bija pieredzējušais soms Kimi Reikenens («Ferrari»), kurš no brita atpalika 0,359 sekundes.

Savukārt trešais pirmajā treniņā bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, kamēr pirmajam trijniekam sekoja «Red Bull» braucēji, austrālietis Daniels Rikjardo un nīderlandietis Makss Verstapens, kā arī pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels no Vācijas («Ferrari»).

Tikmēr otrajā treniņbraucienu sesijā Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica vēl ātrāk - vienā minūtē un 33,482 sekundēs, kas viņam tikai par 0,007 sekundēm ļāva apsteigt Reikenenu.

Trešais tikmēr atkal bija Botass. Savukārt ceturto vietu ieņēma Fetels, kuram sekoja Verstapens un vācietis Niko Hilkenbergs («Renault»).

Sestdien Ķīnā tiks aizvadīts vēl viens treniņš, kā arī kvalifikācija, bet Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Sezonas pirmajos divos posmos Austrālijā un Bahreinā uzvarēja Fetels, kurš līdz ar to iekrājis maksimāli iespējamos 50 punktus. No viņa par 17 punktiem atpaliek Hamiltons, bet trešais ar 22 punktiem ir Botass.

Konstruktoru kausā līdere ar 65 punktiem ir «Ferrari», kam desmit punktus zaudē «Mercedes», bet 22 punkti ir «McLaren» komandai.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu