Dedzinot pērno zāli, nodedzinātas arī vairākas dārza mājas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dedzinot pērno zāli, var Latvijā nodedzinātas arī vairākas dārza mājas, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 97 kūlas ugunsgrēki, bet kopumā šogad valstī reģistrēts jau 931 kūlas ugunsgrēks. Vakar izdega vairāk nekā 75 hektāri zemes.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki notika Aglonas novada Šķeltovas pagastā, kur dega 15 hektāri, Ķekavas novadā un Daugavpils novada Demenes pagastā - pa septiņiem hektāriem, Ogres novada Krapes pagastā, Garozas ielā Jelgavā un Rēzeknes novada Kaunatas pagastā - pa pieciem hektāri.

Iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā Valdeķu ielā Rīgā dega dārza māja 20 kvadrātmetru platībā, Gulbenes novada Lizuma pagastā dega saimniecības ēka un kūla 40 kvadrātmetru platībā, Rucavas novada Dunikas pagastā dega dārza māja, Rēzeknes novada Griškānu pagastā dega divas dārza mājas, elektrolīnijas balsts un kūla pushektāra platībā, bet Olainē dega dārza māja 12 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas.

Šonakt īsi pirms pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Tukuma novada Zentenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā un saimniecības šķūņi 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas kaimiņi evakuēja vienu cilvēku. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts astoņu stundu laikā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 172 izsaukumus: 140 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 - uz glābšanas darbu veikšanu, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, plastmasas caurteka, žogs, zaru kaudze, meža zemsedze, koku jaunaudze, sadzīves mantas, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, dzīvojamās mājas ārsiena, bēniņu pārsegums un jumts, saimniecības ēkas jumts, neapsaimniekotas ēkas jumts un ārsiena, neapsaimniekotas ēkas starpstāvu pārsegums, dārza māja, dzīvojamā māja, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu