Latvijas hokejisti vēlreiz negūst vārtus un zaudē Somijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, otro dienu pēc kārtas «Arēnā Rīga» aizvadīja pārbaudes spēli «Euro Ice Hockey Challenge» ietvaros pret Somijas valstsvienību, abos mačos nespējot gūt vārtus. Mājinieki ceturtdien cieta zaudējumu ar rezultātu 0:5 (0:3, 0:2, 0:0).

Līdz ar to abās pārbaudes spēlēs ar Somijas izlasi Latvijas valstsvienība zaudēja ar kopējo vārtu attiecību 0:8.

Pirmajā trešdaļā Somijas valstsvienībai piederēja liels pārsvars, kas vainagojās panākumiem, jo vārtsargs Māris Jučers trīs reizes bija spiests vilkt ārā ripu no saviem vārtiem. Somu labā izcēlās Matiass Mitinens, Anti Suomela un Sakari Maninens. Tikmēr mājiniekiem bija nopietnas problēmas ar vārtu gūšanas iespēju izveidošanu, tā pa īstam pretinieku vārtus neapdraudot.

Lai arī otrajā periodā Latvijas komandai jau uzbruka vairāk un sekmīgāk, bet tikt pie vārtiem neizdevās. Ne pārāk sekmīgi vārtos turpināja spēlēt Jučers, kurš ielaida vēl divas ripas, kas pirms noslēdzošās trešdaļas lika atrasties iedzinējos ar 0:5.

Pēdējais periods jau aizritēja skatāmākā un līdzīgākā cīņā, tomēr Latvija tik un tā nespēja iekarot Somijas valstsvienības vārtus, lai gan bija vairākas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā. Pēdējā minūtē laba iespēja gūt goda vārtus bija kapteinis Mikam Indrašim, tomēr viņa raidījumu atvairīja somu vārtsargs.

Latvijas komandas rindās par labāko šajā mačā tika nosaukts aizsargs Uvis Balinskis.

Trešdien pirmajā pārbaudes mačā Latvija pret somiem cieta neveiksmi ar 0:3. Šajā duelī Latvijas izlases vārtus sargāja Uldis Čalpa.

Šonedēļ Latvijas izlasei pievienojās jaunie uzbrucēji Deniss Smirnovs un Renārs Krastenbergs, kā arī aizsargs Kristiāns Rubīns. Ja 20 gadus vecais Rubīns jau bija spēlējis pieaugušo izlasē, tad deviņpadsmitgadīgajiem Smirnovam un Krastenbergam trešdien bija debija.

Savukārt atskaitīti pirmdien tika aizsargi Pauls Svars, Arvils Bergmanis un Maksims Ponomarenko, kā arī uzbrucēji Romāns Semjonovs un Ēriks Žohovs.

Somijas izlase sastāvā spēlēm Rīgā bija iekļāvusi četrus hokejistus, kuri februārī piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur gan somi nostartēja ne pārāk veiksmīgi, ceturtdaļfinālā zaudējot Kanādai. Dienvidkorejā spēlēja Tomi Kiviste, Marko Antila, Sakari Maninens un Veli Mati Savinainens.

Tāpat somiem šajā sastāvā bija septiņi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu pārstāvji, pieciem no viņiem spēlējot Helsinku «Jokerit» rindās.

Veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Ivara Punnenova un Jāņa Kalniņa. Turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai, abus mačus aizvadot pagājušās nedēļas nogalē.

Tikmēr Somija pagājušajā nedēļā savās mājās ar 2:3 zaudēja un ar 4:3 uzvarēja Baltkrieviju, abos mačos aizvadot pagarinājumus.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas izlasei būs 20.-21.aprīlī viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu