Mūrniece: Diskusijām par čaulas kompāniju ierobežojošo likumprojektu vajadzētu notikt raiti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Diskusijām par čaulas kompāniju ierobežojošo likumprojektu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā vajadzētu ritēt raiti, tādu cerību intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» izteica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņa norādīja, ka valdība ar šo likumprojektu ir par nedēļu aizkavējusies, tomēr tas esot saprotami, jo izmaiņām jābūt izstrādātam kvalitatīvi. Mūrniece cer, ka Saeima saņems labi sagatavotu likumprojektu un attiecīgi arī diskusijas notiks raiti.

«Politiskā griba šajā jautājumā ir ļoti skaidra,» viņa piebilda.

Lūgta komentēt, kā ir vai nav mainījies Saeimas darbs priekšvēlēšanu periodā, Mūrniece pauda, ka pirms vēlēšanām strādāt ir gan vieglāk, gan grūtāk. Pēc viņas paustā, gadoties, ka šajā laikā sabiedrības spiediena rezultātā pēkšņi rodas politiskā griba ātrāk risināt jautājumus, kas iepriekš «buksējuši».

Kā piemēru viņa minēja jautājumu par «čekas maisu» publiskošanu. Saeima līdz 31.maijam gaida bijušās Valsts drošības komisijas zinātniskās izpētes komisijas ziņojumu. Pēc tam tiks pieņemti tālāki lēmumi, teica Mūrniece. «Tā ir viena liela iesākta vērtību lieta. Tas būs jautājums, kas noteiks mūsu sabiedrības attīstību turpmākajos gados,» tādu pārliecību pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Vaicāta, vai saistībā ar plānotām izmaiņām enerģētikas jomā Saeimā nav jūtams spēcīgs nozares lobijs, Mūrniece izteicās, ka kādreiz tas ir bijis spēcīgāks. «Kad lēmām par to, lai Latvija nokāptu no Krievijas enerģētikas resursu adatas, tas bija jūtams. Šobrīd izskatās mazāk, bet es pieļauju dažādas situācijas,» pauda politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu