«SG Capital Partners» par € 6,3 miljoniem iegādājies biroju ēku Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka «SG Capital Partners» nekustamā īpašuma fonds «SG Capital Partners Fund I» par 6,3 miljoniem eiro no SIA «Dagas A» ir iegādājies biroju ēku Brīvības ielā 39, Rīgā, informēja «SG Capital Partners» valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

«Iegādātais īpašums ļoti labi atbilst fonda svarīgākajiem kritērijiem - lieliska atrašanās vieta pilsētas centrā, stabila naudas plūsma fonda investoriem un atraktīvs kopējais investīciju ienesīgums, kas vairākkārt pārsniedz alternatīvas ieguldījumu iespējas ar zemu risku,» norādīja Švarcs.

Biroju ēka, kas vēsturiski pazīstama kā «Sniķera nams», ir būvēta laikā no 1929.-1931.gadam pēc latviešu arhitekta Eižena Laubes projekta Latvijas Universitātes profesora, ģenerāļa Pētera Sniķera vajadzībām un tikusi pilnībā atjaunota 2008.gadā.

«Šo namu atjaunojot un pārvaldot daudzu gadu garumā, esam īpaši centušies saglabāt šī nama vēsturisko auru un vērtību, vienlaicīgi nodrošinot visas mūsdienīgam biroju centram nepieciešamās prasības. Tieši šādas ēkas visā pasaulē kļūst par īpaši iekārojamām biroju vietām starptautiskiem uzņēmumiem, vēstniecībām un citiem uzņēmumiem, kuriem ir svarīga laba atrašanās vieta pilsētas centrā, atpazīstamība un prestižs. Šādu ēku vērtība ar katru gadu tikai pieaug,» sacīja SIA «Dagas A» valdes priekšsēdētājs Andris Kupcis.

Savā turpmākajā darbībā «SG Capital» pievērsīs īpašu uzmanību ēkas ilgtspējas nodrošināšanai, uzlabojot tās energoefektivitāti, vides resursu patēriņu, darba vides komfortu un veicot ēkas BREEAM sertifikāciju. Ēkas pašreizējo nomnieku vidū ir apdrošināšanas akciju sabiedrība «Gjensidige Baltic», «Caffeine» un zvērinātas revidentes I.Liepiņas birojs.

«SG Capital Partners Fund I» darbības fokuss ir iegādāties naudas plūsmu ģenerējošus aktīvus Rīgā, Viļņā un Tallinā biroju un tirdzniecības platību segmentos, kas atbilst augstiem ilgtspējas kritērijiem (BREEAM sertifikācija), vai kuriem ir potenciāls tādu sasniegt. Fonda ieguldītāju vidū ir «SEB banka», «Swedbank» un «INVL» pārvaldītie pensiju fondi.

«SG Capital Partners Fund I» ir pirmais ilgtspējīgais komerciālā nekustamā īpašuma fonds Baltijā. Ilgtspējīgas ēkas patērē mazāk resursu un enerģijas, tām ir zemākas uzturēšanas izmaksas, labāka investīciju atdeve, kā arī veselīgāka vide, kas sekmē darbinieku produktivitāti. Ēku ilgtspējas akreditācija (BREEAM, «Green Building Council» vai «LifeCycle Standard») ir svarīga ne tikai nomniekiem, bet arī investoriem un tās nozīme nākotnē aizvien pieaugs, norādīja Švarcs.

SIA «SG Capital Partners AIFP» ir 2016.gadā Finanšu un kapitāla tirgus komisijā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks. Tā mērķis ir piesaistīt institucionālo klientu līdzekļus un ieguldīt tos komerciālā nekustamā īpašuma jomā. «SG Capital Partners» pieder tā dibinātājiem partneriem - Švarcam (49%), Pēterim Griezem (49%) un Rihardam Šafranovičam (2%).

«SG Capital Partners AIFP» 2017.gadā strādāja ar 163 512 eiro apgrozījumu un guva 24 947 eiro peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu