Dedzinot pērno zāli, Ainažos nosvilina arī šķūni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pirmdien Salacgrīvas novada Ainažu pagastā degusi kūla un meža zemsedze 2,2 hektāru platībā, kā arī tuvumā esošs šķūnis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Līdzīgi Lielvārdes novada Jumpravas pagastā dega pērnā zāle septiņu hektāru platībā un šķūnis desmit kvadrātmetru platībā.

VUGD pieļauj, ka abi šķūņi aizdegušies tieši kūlas degšanas rezultātā.

Aizvadītajā diennaktī kopumā dzēsti 84 kūlas ugunsgrēki, kuros izdeguši 80 hektāri. Piemēram, Daugavpils novada Naujenes pagastā izdeguši desmit hektāri pērnās zāles, Babītes novada Babītes pagastā - seši hektāri, Jūrmalā un Daugavpils novada Skrudalienas pagastā - pa pieciem hektāriem un Inčukalna novada Inčukalna pagastā - 5,5 hektāri.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu