Aizvadītajā nedēļas nogalē uz Latvijas robežām konstatēts 41 likumpārkāpējs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Laikā no 6.aprīļa līdz 8.aprīlim Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 79 likumpārkāpējus, bet uz ārējām robežām pieķēra 41 robežpārkāpējus, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Piektdien uz ārējām robežām konstatēti deviņi robežpārkāpēji, tajā skaitā, Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā tika liegta vienam Krievijas pilsonim, jo viņam nebija derīgas vīzas, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošanā Latvijā tika liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo tas nespēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, abas personas nosūtītas uz izceļošanas valsti.

Grebņevas robežkontroles punktā tika konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus jeb viņam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas Šengenas zonas valstīs.

Savukārt, veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, piektdien ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām - diviem Lietuvas, diviem Igaunijas, diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sestdien uz ārējām robežām tika konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā, Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā tika liegta vienai Krievijas pilsonei, jo viņai nebija derīgas vīzas, tāpat ieceļošana tika liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo viņš nespēja pamatot savas ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, tāpat ieceļot Latvijā netika ļauts vienam Moldovas pilsonim, jo viņam spēkā ir liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Personas nosūtītas uz izceļošanas valstīm.

Turpretim Grebņevas, Terehovas un Zilupes robežkontroles punktos konstatēti divi Krievijas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi sestdien tika konstatēti desmit personām - četriem Lietuvas, trīs Igaunijas, diviem Krievijas un vienam Libānas pilsonim.

Svētdien uz valsts ārējām robežām tika konstatēti 13 robežpārkāpēji, tostarp, Zilupes robežkontroles punktā tika konstatēta viena Krievijas pilsone, kura bija pārkāpusi uzturēšanas nosacījumus Šengenas zonas valstīs, sieviete tika saukta pie administratīvās atbildības.

Savukārt, veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām - trīs Lietuvas, diviem Igaunijas un diviem Krievijas pilsoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu