Latvijas hokeja izlases kandidātu loku papildina trīs spēlētāji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas hokeja izlases sastāvam, gatavojoties pasaules čempionātam, pievienojušies trīs hokejisti, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas komandas rindas pastiprinājis 19 gadus vecais uzbrucējs Deniss Smirnovs, 20 gadus vecais aizsargs Kristiāns Rubīns un 19 gadus vecais uzbrucējs Renārs Krastenbergs.

Savukārt atskaitīti pirmdien tika aizsargi Pauls Svars, Arvils Bergmanis un Maksims Ponomarenko, kā arī uzbrucēji Romāns Semjonovs un Ēriks Žohovs.

Deniss Smirnovs pērn spēlēja Šveices komandas Ženēvas «Servette» U-20 vienībā un bija šīs komandas kapteinis. Smirnovs 36 spēlēs guva 21 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles.

Kristiāns Rubīns savukārt pagājušo sezonu aizvadīja Rietumu Hokeja līgā (WHL), Medisinhetas «Tigers» rindās 60 spēlēs gūstot septiņus vārtus un veicot 20 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Renārs Krastenbergs šajā sezonā bija Ontario hokeja līgas (OHL) komandas Ošavas «Generals» vienībā, 61 mačā izceļoties ar 21 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai. Pēc šīm pārbaudes spēlēm no valstsvienības tika atskaitīti deviņi hokejisti.

Sagaidāms, ka šonedēļ treniņos pilnvērtīgi piedalīsies arī vairāki potenciālie komandas līderi.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Jāņa Kalniņa un Ivara Punnenova, kuriem arī vajag veseļoties.

Tāpat sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Kulda, bet vēl nav skaidrības par vienīgo latvieti Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zemgu Girgensonu, kurš arī iedzīvojies veselības likstās.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Kopā līdz pasaules čempionātam izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Mājās pirmās spēles tiks aizvadītas trešdien un ceturtdien pret Somiju, tad 20.-21. aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28. aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1. maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4. maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu