Uzlidojums Sīrijas aviobāzei: Asada režīms un Kremlis vaino Izraēlu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrija un Krievijas armija pirmdien apsūdzējušas Izraēlu uzlidojumā Sīrijas armijas bāzei netālu no Himsas.

«Izraēlas uzbrukums lidostai T-4 tika veikts ar iznīcinātāju F-15, kas izšāva vairākas raķetes no gaisa telpas virs Libānas,» atsaucoties uz militāriem avotiem, vēsta Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

Arī Krievijas armija paziņojusi, ka uzlidojumu T-4 bāzei, kas tiek dēvēta arī par Taifūras vai Tijāsas aviobāzi, veikusi Izraēla no Libānas teritorijas.

Krievijas mediji, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju, ziņo, ka aviobāzei uzbrukuši divi Izraēlas iznīcinātāji F-15. Tie izšāvuši astoņas raķetes, raidot tās no Libānas teritorijas, neielidojot Sīrijas gaisa telpā.

Londonā bāzētā Sīrijas cilvēktiesību aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņoja, ka naktī uz pirmdienu notikušajā uzlidojumā Sīrijas armijas bāzei gājuši bojā 14 cilvēki, tostarp Irānas militārpersonas.

Uzlidojums T-4 veikts dienu pēc tam, kad pasauli pāršalca ziņas par jaunu iespējamu ķīmisko uzbrukumu Sīrijā netālu no Damaskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu