Kračlovs uzvar dramatiskā «MotoGP» posmā Argentīna

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Britu motobraucējs Kels Kračlovs no «LCR Honda» vienība svētdien Argentīnā izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas prestižākās klases - «MotoGP» - jaunās sezonas otrajā posmā.

Kračlovs divus apļus pirms sacensību beigām izvirzījās līderpozīcijā un par ceturtdaļsekundi finišā apsteidza «Monster Yamaha Tech 3» franču braucēju Žoanu Zarko. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa spānis Alekss Rins no «Suzuki Ecstar» vienības.

Kračlovs izcīnīja savu trešo uzvaru karjerā, bet «Honda» rūpnīcai šī bija 750.uzvara.

Tikmēr iepriekšējās sezonas čempions Marks Markess no «Repsol Honda» komandas izraisīja sadursmi ar Valentīno Rosi no «Yamaha» vienības. Četrkārtējais pasaules čempions Markess finišēja piektais, bet saņēma 30 sekunžu sodu, kā rezultātā viņam nācās atkāpties uz 18.vietu, kamēr septiņu titulu īpašnieks Rosi bija 19.pozīcijā.

Markess pēc tam boksos devās atvainoties Rosi, taču itālis šo soli uztvēra nelaipni.

Ceturto vietu šajā posmā izcīnīja kvalifikācijā negaidīt uzvarējušais austrālietis Džeks Millers no «Alma Pramac» vienības, bet sestais bija pirmā posma uzvarētājs Andrea Dovicioso no «Ducati» komandas.

Kopvērtējuma līderpozīcijā pēc diviem posmiem ir Kračlovs, kurš iekrājis 38 punktus, otrais ar 35 punktiem ir Dovicioso, bet trešo pozīciju ar 28 punktiem ieņem Zarko.

Foto: EPA/Scanpix

Sezonas trešais posms norisināsies nākamajā nedēļas nogalē Ostinā, ASV.

Šogad kopumā iecerēti 19 etapi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā. Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā debitēs posms Taizemē, kur sacensības norisināsies oktobra sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu