Uzņēmumi atvērto durvju dienās meklēs 4000 jaunu darbinieku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau 11. gadu pēc kārtas karjeras portāls Prakse.lv rīko projektu «Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa 2018». Tā laikā jaunajiem un topošajiem speciālistiem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai iepazītu lieliskākos darba devējus un pieteiktos darbam un praksei. Ekskursijās varēs doties no 9. līdz 13. aprīlim. Projekta mērķis ir parādīt studentiem un speciālistiem reālās darba tirgus perspektīvas Latvijā un palīdzēt tiem veiksmīgāk integrēties darba tirgū.

Ekskursiju laikā būs iespēja iepazīties ar profesiju aizkulisēm, kā arī uzzināt par darba, prakses un vasaras darba iespējām. Mācību iestādēm kā katru gadu būs iespēja pieteikt ekskursijām arī klašu grupas. 2017. gadā jauniešu aptaujā uz jautājumu, vai bija vērts piedalīties ekskursijā, «jā» atbildēja 94%, savukārt 85% apstiprināja, ka mainījuši savas domas par iepazīto profesiju.

Šajā gadā uzņēmumi piedāvās ap 4000 jaunu darba vietu, padarot šo pasākumu par lielāko nodarbinātības pasākumu gadā. Uzņēmumi vēlas klātienē iepazīsties ar potenciālajiem darbiniekiem, izrādīt savu ofisu un ražošanas telpas, kā arī parādīt, kāda izskatītos to ikdiena, ja izdomātu strādāt uzņēmumā. Uzņēmumi ir ļoti ieinteresēti atrast jaunus darbiniekus, lai veiksmīgi varētu attīstīties un sniegt pienesumu Latvijas ekonomikā. Daži no uzņēmumu piedāvājumiem: IKEA piedāvās 100 jaunas darba vietas, SEB Global Services 52 darba vietas, Swedbank 40 darba vietas un AE Partner 50 darba vietas.

Uz ekskursijām tiek aicināti visi interesenti.

Šogad salīdzinot ar citiem gadiem, ir vairāk ekskursiju. Kopumā šogad durvis vērs uzņēmumi no 12 Latvijas pilsētām, piedāvājot 700 ekskursiju. Būs pārstāvēti 19 nozaru uzņēmumi: Coca-Cola HBC Latvija, ATEA, Aldaris, SEB Global Services, IKEA, Solvay, Autofavorīts, Danone, Daiļrade Koks, Euro Live Technologies, Riga Airport Commercial Development, Latvijas Dzelzceļš, Rīgas Siltums, Evolution gaming, Citadele, Mcdonalds, Rīgas ūdens, Inženieru birojs «Būve un Forma», ERP PRO/ Aston Baltic, Sky grupa, Bigbank, AE Partner, Swedbank, Dardedze, DNB Bank ASA Latvijas filiāle, Atu duty free, Rīgas meži, ABB, Clarity labs, Augstsprieguma tīkls, Binders, BDO, Medicīnas sabiedrība ARS, Douglas, Clean R, Dinex Latvia, Inbox, Mogotel, JELD-WEN Latvija, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Sixt, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Tallink, Kesko Senukai Latvia, Cabot, ELKO, PricewaterhouseCoopers, Severstal Distribution, Ventspils Nafta termināls un daudzi citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu