Zināmi «Riga Jazz Stage 2018» uzvarētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Porietis

7. aprīlī, kinoteātrī «Splendid Palace» tika noskaidroti Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa «Riga Jazz Stage 2018» laureāti. Par konkursa 1. vietas ieguvēju kategorijā «Džeza bass» kļuvusi Kaisa Mäensivu (Somija); kategorijā «Džeza vokāls» – Kristīna Kovaļova (Krievija).

Kategorijā «Džeza vokāls»:

1. vietu ieguva Kristīna Kovaļova (Krievija);

2. vietu ieguva Kamilla Barbilona (Francija);

3. vietu ieguva Rūta Dūduma (Latvija).

Kategorijā «Džeza bass»:

1. vietu ieguva Kaisa Mäensivu (Somija);

2. vietu ieguva Jānis Rubiks (Latvija);

3. vietu ieguva Mikelandželo Skandroglio (Itālija).

Foto: Jānis Porietis

Maestro Raimonda Paula īpašo balvu saņēma Kristīna Kovaļova (Krievija).

1. vietas ieguvēja kategorijā «Džeza bass» saņēma konkursa atbalstītāja «AT&Trade» dāvāto Fender American Professional Jazz Bass basģitāru.

1. vietu ieguvēji abās kategorijās saņēma 1500 eiro lielas naudas balvas. 2. un 3. vietas ieguvēji – 1000 un 700 eiro lielas naudas balvas.

1. vietu ieguvēji saņēma arī īpašas balvas no konkursa atbalstītāja «Latvenergo». «Tele2» un «Riga Jazz Stage» mājaslapas balsojuma favorīta balvu saņēma vokāliste Viktorija Antona (Ukraina).

Foto: Jānis Porietis

Gan konkursanti, gan finālisti saņēma uzaicinājumus uz festivāliem un koncertiem.

Šogad žūrijas izvērtēšanai tika iesūtīts rekordliels pieteikumu skaits, 65 mūziķi no 22 valstīm. Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija vienpadsmit cilvēku sastāvā no ASV, Itālijas, Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Lielbritānijas, Brazīlijas, Ķīnas un Latvijas.

Pēc apbalvošanas ceremonijas, kinoteātrī «Splendid Palace», uzstājās arī žūrijas loceklis, Brazīlijas basģitāras virtuozs Mišels Pipokinja kopā ar Latvijas Radio bigbendu īpašā programmā «Tribute to Jaco».

www.rigajazz.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu