Fetels uzvar arī sezonas otrajā F-1 posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Ferrari» komandas pilots Sebastjans Fetels no Vācijas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrajā posmā - Bahreinas «Grand Prix», svinot otro panākumu divos šīs sezonas etapos.

Fetels, kuram šīs bija 200. F-1 «Grand Prix» sacīkste karjerā, finišu sasniedza stundā, 31 minūtē un 59,491 sekundē. Viņš par 0,699 sekundēm pārspēja «Mercedes» komandas somu pilotu Valteri Botasu, kamēr trešais palika pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš arī brauc ar «Mercedes», uzvarētājam zaudējot 6,512 sekundes.

Tikmēr ceturtais negaidīti bija francūzis Pjērs Gaslī no «Toro Rosso» komandas, labāko sešiniekā tiekot arī dānim Kevinam Magnusenam («Haas») un vācietim Niko Hilkenbergam («Renault»).

Tāpat pie kopvērtējuma punktiem tika spānis Fernando Alonso («McLaren»), beļģis Stofels Vandorns («McLaren»), zviedrs Markuss Ēriksons («Sauber») un francūzis Estebans Okons («Force India»).

Tikmēr Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas piedzīvoja tehniskas problēmas un nesasniedza finišu, tāpat kā sacensības pirms laika beidza abi «Red Bull» piloti Daniels Rikjardo un Maks Verstapens.

Pēc diviem posmiem Fetelam ir maksimāli iespējamie 50 punkti, kamēr Hamiltons seko ar 33 punktiem, bet trešais ar 22 punktiem ir Botass.

Konstruktoru kausā līdere ar 65 punktiem ir «Ferrari», kam desmit punktus zaudē «Mercedes», bet 22 punkti ir «McLaren» komandai.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu