Visā pasaulē atzīmē pareizticīgo Lieldienas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien visā pasaulē tiek atzīmētas Pareizticīgo Lieldienas.

Mums visiem, kas dzīvo «pārkāpumiem pilnā un grēcīgā» pasaulē, svarīgi ir saglabāt savu sirdi šķīstu Dievam,pareizticīgoLieldienās uzsvēra Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Aleksandrs.

Metropolīts sacīja, ka Lieldienās ikviena sirdīs ienāk mūžīgā prieka jūtas. «Lai pienācīgi līksmo debesis, zeme lai priecājas, lai svin visa pasaule, redzamā un neredzamā, jo Kristus augšāmcēlies, mūžīgā līksmība,» pauda garīdznieks.

«Kungs Evaņģēlijā mūs aicina sekot Viņam no grēka verdzības un no zemes uz Debesu Jeruzalemi. Dieva valstība - tā ir mīlestības un labestības valstība. Valstība, kurā nav vietas skaudībai un ļaunumam, pāridarījumiem un divkosībai, lepnumam un cietsirdībai,» norādīja metropolīts.

Viņš uzsvēra, ka "mums visiem, Kristū mīļotie, kas dzīvojam "pārkāpumiem pilnā un grēcīgā" pasaulē, svarīgi ir saglabāt savu sirdi šķīstu Dievam.

«Svētais Īzaks Sīrietis raksta: «Sirds ir sasniegusi skaidrību tikai tad, kad cilvēks uzskata visus ļaudis par labiem, un neviens viņam neliekas nešķīsts un apgānīts, tāds cilvēks patiesi ir sirds šķīsts!»,» stāstīja metropolīts.

PareizticīgoLieldienās viņš visu Latvijas draudzi sveic Kristus Augšāmcelšanās svētkos, vēlot visiem mieru, prieku, kristīgu savstarpēju saprašanos, veselību, pestīšanu un neizsīkstošu Dieva palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu